”Εμφύλιος” για την οικονομία στην Ιταλία

20:07 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απαντά στις επικρίσεις για τα μέτρα λιτότητας ο Ιταλός πρωθυπουργός – Αποκρούει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές – Κατηγορεί τον ιταλικό ΣΕΒ και συγκεκριμένα ΜΜΕ ότι υποσκάπτουν το έργο της κυβέρνησης.

Στην αντεπίθεση περνά ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο επικριτικών δημοσιευμάτων αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του.

Απαντώντας

ουσιαστικά στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών που έχει συγκροτήσει να αποτυγχάνει στην αντιμετώπιση της κρίσης και να εξωθείται στη διενέργεια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, ο κύριος Μόντι κατηγόρησε συγκεκριμένα κέντρα για «πόλεμο» εναντίον του ιδίου και των κυβερνητικών στελεχών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως τον σύνδεσμο βιομηχάνων Confindustria, τα μέλη του οποίου εδώ και καιρό επικρίνουν συνεχώς τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, καθώς και μια «μεγάλη εφημερίδα», την οποία δεν κατονόμασε αλλά επί της ουσίας «φωτογράφισε» την Corriere della Sera, η οποία σε πρωτοσέλιδο άρθρο της επέκρινε το σύνολο της πολιτικής ατζέντας της κυβέρνησης τεχνοκρατών και πρόβλεψε ότι θα αποτύχει.

Ο κ. Μόντι πάντως παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του «θα μπορούσε να κάνει περισσότερα και καλύτερα», ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί και το ότι ο ίδιος και οι «εκλεκτοί» του υπουργοί έχουν χάσει την υποστήριξη των «μεγάλων δυνάμεων» της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα