Έμφραγμα η αιτία θανάτου του γυμναστή Πολύβιου Νεοφύτου

09:47 20/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο τελείται η κηδεία του γυμναστή Πολύβιου Νεοφύτου.
Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους που διενήργησε χθες τη νενομισμένη νεκροψία στην σορό του άτυχου γυμναστή, ο θάνατος του προκλήθηκε από εκτεταμένο, όπως το χαρακτήρισε έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ απεκάλυψε ότι υπήρξε και παλαιότερο έμφραγμα το οποίο δεν εντοπίστηκε.

Ο 58χρονος γυμναστής εντοπίστηκε στις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής νεκρός.

Συγγενικά του πρόσωπα του Νεοφύτου είχαν καταγγείλει μερικές ώρες προηγουμένως στην Αστυνομία ότι δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετή ώρα και τόσο η Αστυνομία όσο και συγγενείς του άρχισαν να ψάχνουν από το βράδυ της Πέμπτης, κυρίως στην περιοχή του Φάρου όπου περπατούσε τα απογεύματα. Τελικά εντοπίστηκε νεκρός σε περιοχή κοντά στο σπίτι του.

Συγκλονισμό και βαθιά θλίψη εξέφρασε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας για τον αδόκητο θάνατο του δραστήριου Γυμναστή Πολύβιου Νεοφύτου. Ο κ. Βέργας ανέφερε ότι πρόκειται για μια τραγική απώλεια, προσθέτοντας ότι ο Πολύβιος Νεοφύτου ήταν εξαίρετος άνθρωπος και άριστος επαγγελματίας. Ο δήμαρχος Πάφου εκφράζει επίσης θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Πολύβιου Νεοφύτου.

Ο Πολύβιος Νεοφύτου υπήρξε αθλητής από μαθητής του Αθλητικού Συλλόγου ΓΣ Κόροιβου στις μεγάλες αποστάσεις 5 και 10 χιλιομέτρων στα 3 χιλιόμετρα φυσικά εμπόδια και σε μαραθώνιους. Ηταν γυμναστής στο Α Λύκειο και για σειρά ετών είχε εντοπίσει πολλά ταλέντα του κλασσικού αθλητισμού τα οποία προωθούσε στο Γυμναστικό Σύλλογο ΓΣ Κόροιβος. Από μικρό παιδί αγαπούσε τον αθλητισμό και συνέβαλε έμπρακτα μέσα από τις επιτροπές που συμμετείχε στην οικονομική στήριξη του Συλλόγου ΓΣ Κόροιβου.

Πρόσφατα μάλιστα είχε εκδώσει εισιτήριο για να τρέξει στο Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Έκκληση της οικογένειας είναι όπως γίνουν εισφορές υπέρ της ενίσχυσης του ναού των Αγίων Αναργύρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα