Εμείς δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας σε θέσεις αρχών, λέει ο Σ. Μαλάς

21:06 2/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κάθε φορά που έχουμε προεδρικές εκλογές κάποιοι πολιτικοί χώροι θυσιάζουν το εθνικό μας πρόβλημα και “χαϊδεύουν τ` αυτιά άλλων πολιτικών”, ώστε να βρεθούν στην εξουσία, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, προσθέτοντας ότι “εγώ δεν πρόκειται να βάλω ποτέ νερό στο κρασί μου σε θέσεις αρχών”.

Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο σύλλογο “Όλυμπος” στη Λεμεσό, ο κ. Μαλάς έκανε λόγο για συνεχείς μεταλλάξεις του ανθυποψηφίου του Νίκου Αναστασιάδη,

ανάλογα με το πώς μεταβάλλεται η θέση της κοινωνίας, λέγοντας ότι, “κάποιοι κρύβονται πίσω από το λαό και πριν από λίγους μήνες ο ΔΗΣΥ είχε σαν βασική του θέση τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ τώρα που ο κόσμος αντέδρασε, λέει πως δεν μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις αλλά για μετοχοποιήσεις”.

Κάλεσε τον κ.Αναστασιάδη “να απαρνηθεί δημόσια αυτά τα οποία έχει εισηγηθεί πάρα πολλές φορές στο εθνικό συμβούλιο, ότι υποστηρίζει λύση αποκεντρωμένης και χαλαρής ομοσπονδίας”, ενώ ανέφερε πως, ούτε οι πολιτικές του κ.Λιλλήκα για μια νέα διαδικασία στο Κυπριακό προσφέρονται για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

Είπε, ότι “κινδυνεύουμε κάθε φορά που έχουμε προεδρικές εκλογές, γιατί κάποιοι πολιτικοί χώροι, ελέω του να βγουν στην εξουσία, θυσιάζουν το Κυπριακό” και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν θα έβαζε ποτέ νερό στο κρασί του σε θέματα αρχών και πως “αυτό το οποίο διακηρύξαμε στο παρελθόν αυτό να διακηρύξουμε και όχι μόνο να το στηρίξουμε με έναν τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, αλλά να το μεταφέρουμε και στην κοινωνία”.

“Γιατί νομίζω πως η κυπριακή κοινωνία δεν εισπράττει θετικά αυτήν την κοροϊδία την οποία δέχεται από κάποιους πολιτικούς κύκλους, που μετά από 38χρόνια, δεν εκπέμπουν έναν αξιόπιστο πολιτικό λόγο, και έτσι να μην έχουμε μια κοινή και τεκμηριωμένη γραμμή πάνω στο εθνικό μας πρόβλημα”, συμπλήρωσε.

Ο Σταύρος Μαλάς έκανε ακόμη λόγο για “πολιτική μικρότητα” από όσους προσπαθούν, όπως είπε, να οικειοποιηθούν την αναθέρμανση του ρωσικού ενδιαφέροντος για στήριξη της κυπριακής οικονομίας, “ενώ πριν από λίγους μήνες ασκούσαν κριτική όταν γινόταν προσπάθεια να εξασφαλιστεί δάνειο από τη Ρωσία”.

Αναφέροντας ότι τα προβλήματα δεν θα τελειώσουν με την εξασφάλιση των χρημάτων από τη δανειακή σύμβαση, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε πως “μπορούμε όμως να τα διαχειριστούμε με έναν προοδευτικό τρόπο, μέσα από ένα και μόνο μνημόνιο, έτσι ώστε η χώρα μας να απαλλαγεί από ένα βραχνά ενός 2ου και 3ου μνημονίου” και ότι “τα χειρότερα έπονται αν παρ` ελπίδα εκλεγεί ο κ.Αναστασιάδης”.

Σύμφωνα με τον κ.Μαλά, η νέα Κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει, πέραν από τα εσωτερικά προβλήματα κι ένα νέο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην ΕΕ, όπου “κάποια κράτη-μέλη, μέσω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και άλλα κράτη, προσπαθούν να επιβάλουν διαφορετικούς όρους της ελεύθερης οικονομίας για να διορθώσουν, όπως λένε, τα προβλήματα του κράτους, μέσω των περικοπών και της αλλοίωσης του κοινωνικού κράτους”.

“Αυτό το οικονομικό μοντέλο δεν το ασπαζόμαστε”, είπε, και πρόσθεσε πως “εμείς θεωρούμε ότι ο άνθρωπος είναι κεφάλαιο και η ΕΕ κτίστηκε για να επενδύσει στον άνθρωπο και όχι να εφαρμόζει πολιτικές οι οποίες γονατίζουν τον άνθρωπο και τον μετατρέπουν σε ένα οικονομικό πιόνι του κεφαλαίου”.

Στέλνοντας το μήνυμα ότι η υποψηφιότητα του θα μπει με ένα μεγάλο άλμα, από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο, ο Σταύρος Μαλάς είπε πως “διεκδικούμε επάξια, ισότιμα, να οδηγήσουμε τη χώρα μας στη νέα εποχή, κερδίζοντας τις επόμενες Προεδρικές εκλογές κι αυτό είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το καταφέρουμε”.

Κάλεσε το λαό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και να μην παραμείνει αποστασιοποιημένος, γιατί “υπάρχει ο κίνδυνος, αυτοί που δεν θα ψηφίσουν, να καθορίσουν το αποτέλεσμα των επόμενων προεδρικών εκλογών και είναι κρίμα, όταν η πλειοψηφία αυτών προέρχεται από το χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς και που σίγουρα, αν ρωτηθούν, φοβούνται και απορρίπτουν την εκλογή Αναστασιάδη”.

The post Εμείς δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας σε θέσεις αρχών, λέει ο Σ. Μαλάς appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα