Έλληνας ΥΠΕΞ: Η οικονομική κρίση δεν θα κάμψει τις εθνικές μας προτεραιότητες

15:00 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σαφές μήνυμα ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει τις εθνικές προτεραιότητες της Ελλάδας και της Κύπρου, έστειλε από τη Λευκωσία ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι συζήτησαν για την πορεία του Κυπριακού, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και την οικονομική κρίση.

«Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη μας συνδέει μακρά, ειλικρινής φιλία και είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε σήμερα μια συζήτηση που κάνουμε επί χρόνια για την πορεία του εθνικού θέματος, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, για την οικονομική κρίση», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος, αφού σημείωσε ότι η οικονομική κρίση απασχολεί αυτή τη στιγμή τόσο τις δύο χώρες όσο και την ΕΕ, υπογράμμισε ότι εκ των πραγμάτων επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική, για να τονίσει ωστόσο ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει τα αντανακλαστικά των δύο χωρών σε ό,τι αφορά την προστασία της εθνικής τους ακεραιότητας.

«Οφείλουμε να δηλώσουμε – και η Ελληνική Δημοκρατία αλλά το ίδιο φυσικά είμαι βέβαιος και η Κυπριακή Δημοκρατία – ότι η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να κάμψει σε τίποτα τα αντανακλαστικά μας και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και γενικότερα των εθνικών κυριαρχικών συμφερόντων», επισήμανε.

Ο κ. Βενιζέλος υπέδειξε τέλος ότι «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς μας πόρους, να κρατάμε ενεργά τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και να έχουμε πλήρη αντίληψη των συσχετισμών που αλλάζουν διαρκώς γιατί η περιοχή γεννά νέα προβλήματα αλλά και νέες ευκαιρίες».

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος έφθασε σήμερα στην Κύπρο είχε ενωρίτερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Μετά το Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στην Αρχιεπισκοπή για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Αργότερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα