Ελληνας Υπ. Εξωτερικών: καλή επιτυχία στην Κυπριακή προεδρία της ΕΕ

20:02 1/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Τη βεβαιότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ανέλαβε σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος φτάνοντας το απόγευμα στην Κύπρο στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη υπό τη νέα

του ιδιότητα αλλά και την πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου αξιωματούχου από την ανάληψη της κυπριακής προεδρίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή καλωσόρισε «πολύ – πολύ θερμά τον αγαπητό φίλο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη από τον διορισμό του που παραδοσιακά βέβαια γίνεται στην Κύπρο αλλά είναι και η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου στην Κύπρο, 16 ώρες μετά την προεδρία μας».

Αυτό συνέχισε «είναι πολύ σημαδιακό» και απευθυνόμενος στον Ελληνα ομόλογο της τον ευχαρίστησε «πολύ γι’αυτή την επίσκεψη και σίγουρα έχουμε πολλά να ανταλλάξουμε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας. Είναι δύσκολες οι μέρες, δύσκολοι καιροί αλλά πάντα σε συνεργασία με την Ελλάδα που είναι μια παραδοσιακή στενή συνεργασία και ευχαριστούμε πολύ για την ήδη βοήθεια που μας έχετε δώσει στο θέμα της προεδρίας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη προεδρία» σημείωσε η Υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που είμαστε και πάλι μαζί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επισκέπτομαι και πάλι την Κύπρο που την αγαπώ ιδιαίτερα. Ημουν πριν από λίγους μήνες εδώ με την προγενέστερη ιδιότητα μου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και σήμερα με μία ισχυρή σημειολογία, όπως πολύ σωστά επεσήμανε πρωτύτερα η ΥΠΕΞ και πολύ καλή μου φίλη η Ερατώ, βρίσκομαι εδώ στην ουσία κάνοντας ποδαρικό στην κυπριακή προεδρία».

Αφού ευχαρίστησε την κ. Μαρκουλλή για το καλωσόρισμα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο «νοιώθοντας όπως και ο κάθε Ελληνας που έρχεται στην Κύπρο βαθειά συγκίνηση, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη μου με την καινούργια μου ιδιότητα του ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Και νοιώθω πράγματι ιδιαίτερα ευτυχής καθώς η επίσκεψη μου αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη μόλις πριν από λίγες ώρες της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρόκειται για ένα γεγονός ξεχωριστής, ιστορικής σημασίας» σημείωσε.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, συνέχισε «ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα φέρει σε πέρας με απόλυτη επιτυχία το έργο αυτό το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά αυτή την περίοδο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας αλλά και λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή».

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «πάγια θέση της Ελλάδας, του Ελληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης είναι ότι το κυπριακό είναι η κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο κοινό μας στόχο που είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού και η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύ

Keywords
Τυχαία Θέματα