Ελλειμματικός κατά 888 χιλιάδες ευρώ ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Παραλιμνίου

10:37 25/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Παραλιμνίου για το 2014 θα είναι ελλειμματικός κατά 888 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη αυτό «οφείλεται κατά κύριο λόγο στο μεγάλο ποσό, που υπολογίζεται γύρω στο 1,300.000 χιλιάδες ευρώ, που θα καταβάλουμε για το 2014, στο ΧΥΤΥ Κόσιης για τη διακομιδή σκουπιδιών».

Πρόσθεσε ότι για τον Δήμο Παραλιμνίου

«το θέμα του κόστους του ΧΥΤΥ αποτελεί πλέον διαχρονικό πρόβλημα και δυστυχώς παρ όλες τις περικοπές που έχουν γίνει και τις μεγάλες προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθεί αυτό το ποσό».

Ο Δήμος Παραλιμνίου συνέχισε «έχει απολέσει εδώ και καιρό το 90% των εσόδων του από τις πολεοδομικές άδειες οικοδομής που εξέδιδε. Συγκεκριμένα, το 2013 εισέπραξε μόλις 100 χιλιάδες ευρώ, έναντι μέχρι και ενός εκατομμυρίου ευρώ που εισέπραττε τα προηγούμενα χρόνια».

Ταυτόχρονα σημείωσε πως το έλλειμμα των 888 χιλιάδων ευρώ προέκυψε και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να περικόψει δραστικά το κόστος προσωπικού, αλλά όχι τη μείωση μισθών, κατά ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ».

Ο κ. Πυρίλλης είπε ότι πρέπει να προβληματιστεί και το κράτος πού οδηγείται πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε πως «η κρατική χορηγία μειώθηκε γύρω στο 40%, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, να δημιουργείται αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα