Ελένη Αντωνίου: Ο Γρηγορίου δεν μπορούσε να επικοινωνήσει κατά την ιατρική εξέταση

12:01 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Η  ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο που δικάζει τους τέσσερις κατηγορουμένους για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή, πως στις 25 Δεκεμβρίου 2009, που κλήθηκε και εξέτασε τον Α΄ κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αυτός ήταν σε κατάσταση μεγάλου πόνου και δεν επικοινωνούσε.

Ο Γρηγορίου τραυματίσθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του στο οποίο επέβαιναν με τον αδελφό του τα Χριστούγεννα

του 2009.

Η κ. Αντώνιου που κλητεύθηκε να καταθέσει από την υπεράσπιση του Γρηγορίου ανάφερε ότι το απόγευμα τις 25ης Δεκεμβρίου κλήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο από το ΤΑΕ Λευκωσίας και εξέτασε δύο άτομα που τραυματίσθηκαν μετά από έκρηξη βόμβας, ο ένας σοβαρά και ο άλλος ελαφρύτερα.

Συνεχίζοντας είπε ότι  έπρεπε να εξετάσει άμεσα τον ένα τραυματία που είχε κατάγματα επειδή έπρεπε να εισαχθεί στο χειρουργείο. Αφού ανέφερε ότι εξέτασε τον Γρηγορίου για 15 με 20 λεπτά, εξήγησε ότι δεν λήφθηκαν φωτογραφίες γιατί ο τραυματίας αιμορραγούσε.

Ανέφερε επίσης πως φαινόταν ότι ο τραυματίας έφερε κατάγματα και στα δύο οστά του κάτω άκρου ( κνήμη και περόνη) κάτι  που συμπέρανε επειδή το πόδι είχε πάρει κλίση.

Η κ. Αντωνίου είπε στο Δικαστήριο πως  γνώριζε όταν κλήθηκε πως επρόκειτο για τραυματισμό από βομβιστική επίθεση και από την εξέταση των τραυμάτων ήταν εμφανές πως οφείλονταν σε βόμβα επειδή υπήρχαν στα θλαστικά τραύματα θρύψαλα μετάλλων, μικροεγκαύματα  και καψαλισμένα μαλλιά.

Η ιατροδικαστής τέλος είπε ότι ο τραυματισμός Γρηγορίου είναι από τις υποθέσεις που θυμάται επειδή συνέβη Χριστούγεννα ενώ επίσης ανάφερε πως ο Γρηγορίου δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της για να της πει τί είχε συμβεί και ότι έκρινε πως δεν έπρεπε να ενοχλήσει τον τραυματία με περαιτέρω ερωτήσεις.

Κατά τη δικάσιμο της Τετάρτης ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και ο ακτινολόγος Χρήστος Νικολάου, ο οποίος αναγνώρισε στις ακτινογραφίες που έγιναν στα πόδια του Γρηγορίου μετά την έκρηξη.

Ανέφερε πως ο Γρηγορίου είχε κατάγματα στην αριστερή κνήμη και περόνη και πολλαπλά κατάγματα στο μετατάρσιο. Περαιτέρω είπε ότι στη δεξιά κνήμη και δεξιό άκρο πόδι φαίνεται σε ακτινογραφίες ξένο σώμα.

Καταλήγοντας ο ακτινολόγος είπε ότι έγινε εξωτερική σταθεροποίηση των σπασμένων οστών με ήλους.

Η συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 9.00.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα