Εκστρατεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών εγκαινίασε η ΠΟΓΟ

17:42 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το γυναικείο κίνημα ΠΟΓΟ εγκαινίασε σήμερα την εκστρατεία «Δράση τώρα: Οχι στη βία κατά των γυναικών», που θα καλύψει με διάφορες εκδηλώσεις ολόκληρη την Κύπρο με στόχο την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Μιλώντας στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά, χαιρέτισε τα βήματα που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως η στελέχωση των υπηρεσιών υγείας με προσοντούχο προσωπικό, η σύσταση ειδικού

γραφείου στην Αστυνομία και η στήριξη προγραμμάτων ΜΚΟ για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, χαιρέτισε ιδιαίτερα τη συγκρότηση του εθνικού σχεδίου και της εθνικής στρατηγικής για τη βία στην οικογένεια.

Η κ. Κουκουμά ανέφερε ότι η ΠΟΓΟ θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της και με όλους τους τρόπους έτσι που αυτή η προσπάθεια να αγγίξει τον καθένα και να σταματήσει το φαινόμενο της βίας της οικογένειας και παράλληλα να ενθαρρυνθεί η εκπαίδευση και η απόκτηση δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης και διαλόγου στον τρόπο επικοινωνίας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού συνεχάρη την ΠΟΓΟ για την πρωτοβουλία της, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική και ένδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της οργάνωσης.

«Η βία ενάντια στην γυναίκα είναι η πιο διαδεδομένη μορφή βίας δυστυχώς και στην κυπριακή κοινωνία, αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι είναι ταυτόχρονα και η πιο αποσιωπημένη. Λόγω των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρο τον πλανήτη οι γυναίκες δεν νιώθουν άνετα να καταγγείλουν τα φαινόμενα βίας ενάντιά τους», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συμβολή του κράτους και της πολιτείας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ένα φαινόμενο το οποίο όχι μόνο καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και πολλές φορές οδηγεί και στο θάνατο των γυναικών και των ατόμων που δέχονται αυτές τις επιθέσεις.

Διαβεβαίωσε παράλληλα την ΠΟΓΟ ότι το ΑΚΕΛ θα είναι πάντα στο πλευρό τους στηρίζοντας πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που συμβάλουν στην αντιμετώπιση τέτοιων κοινωνικών φαινομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα