Έκλεψαν ομοίωμα ήρωα της ΕΟΚΑ απο πάρκο στην Πάφο

07:43 14/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το χάλκικο ομοίωμα του προσώπου του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 Γεώργιου Παπαβερκίου αφαίρεσαν άγνωστοι από το πάρκο ηρώων της ΕΟΚΑ που βρίσκεται στο χώρο πρασίνου « δασούδι» επί της κεντρικής λεωφόρου Ελλάδος στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία την κλοπή διαπίστωσε υπάλληλος του Δήμου χθες το απόγευμα.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι το χάλκινο ομοίωμα του ήρωα αφαιρέθηκε από

πρόσωπο που εμπορεύεται μεταχειρισμένα μέταλλα.

Στο ίδιο σημείο βρίσκονται ομοιώματα όλων των ηρώων της ΕΟΚΑ που κατάγονται από την επαρχία Πάφου και πρόσφεραν την ζωή τους στον αγώνα της ΕΟΚΑ.

——————————————-

Ο Σύλλογος Ευ. Παλληκαρίδης καταδικάζει την κλοπή ομοιώματος στην Πάφο

O Πολιτιστικός Σύλλογος “Eυαγόρας Παλληκαρίδης» καταδικάζει έντονα την κλοπή του χάλκινου ομοιώματος του προσώπου του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Γεώργιου Παπαβερκίου, το οποίο κλάπηκε χθες από το πάρκο ηρώων της ΕΟΚΑ που βρίσκεται στο πάρκο δασούδι στην Πάφο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τον πολιτικό μας πολιτισμό, πλήττουν τα αισθήματα του λαού μας και μόνο αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος καλεί τις αστυνομικές Αρχές Πάφου όπως προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για ανεύρεση των δραστών αλλά και του ομοιώματος και επιστροφή στην αρχική του θέση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα