Έκκληση προς τους πολίτες να ασκήσουν το «ιερό» εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

12:32 24/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς τους πολίτες να ασκήσουν το «ιερό» εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ευχήθηκε παράλληλα καλή ψήφο σε όλο τον κυπριακό λαό καλώντας όλους Δευτέρας «ήρεμα να συνεχίσουμε την κανονική ζωή και βεβαίως να ριχτούμε μαζί όλοι στον αγώνα για αντιμετώπιση των πάρα πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σήμερα στις 11:00 στο Α’ Δημοτικό Σχολείο

Μακεδονίτισσας στην Έγκωμη, όπου προσήλθε συνοδευόμενος από την σύζυγο του Έλση, την κόρη του Χριστίνα και τα δυο του εγγονάκια.

Στο εκλογικό κέντρο τον υποδέχτηκε ο Γενικός Έφορος Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεχάρη και αυτή την Κυριακή τον κόσμο που εργάζεται για να γίνουν αυτές οι εκλογές, εκλογές έκφρασης Δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού. Συνεχάρη τον Γενικό Έφορο Εκλογής Ανδρέα Ασσιώτη και στο πρόσωπο του, όπως είπε, όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τα μέλη της Αστυνομίας και τον κόσμο που εργάζεται σκληρά για να λειτουργήσει η Δημοκρατία στον τόπο μας.

Σημείωσε ότι δεν θα προβεί σε ιδιαίτερες δηλώσεις σήμερα, «ανταποκρινόμενος στην έκκληση να τηρηθούν τα θέσμια και ο νόμος περί εκλογών».

Εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του γιατί, όπως είπε, «πρωί ξημέρωμα» άκουσε «να παραβιάζεται ο νόμος με δηλώσεις οι οποίες κάθε άλλο σεβασμό δείχνουν στον πολίτη και στη Δημοκρατία».

«Εγώ δεν θα ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκληση, απλώς θα καλέσω τους πολίτες να ασκήσουν αυτό το ιερό δικαίωμα και από Δευτέρας όλοι ήρεμα να συνεχίσουμε την κανονική ζωή και βεβαίως να ριχτούμε μαζί όλοι στον αγώνα για αντιμετώπιση των πάρα πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας» πρόσθεσε.

«Δεν θα πάω παραπέρα εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, θα μείνω ως εδώ ευχόμενος καλή ψήφο σε όλο τον κυπριακό λαό» συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του στην αγγλική μετά από παράκληση Τ/κ δημοσιογράφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε ότι απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι σεβαστό από όλους και ανεξάρτητα με το ότι στην προεκλογική εκστρατεία «γίναμε μάρτυρες πλύσης εγκεφάλου των πολιτών».

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι «το συντομότερο δυνατό, θα ψηφίσουμε μαζί ως πολίτες της ‘ενωμένης ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας’ για Πρόεδρο και άλλους ηγέτες της κοινής μας πατρίδας» και απηύθυνε χαιρετισμούς στους Τ/κ συμπατριώτες μας.

«Όπως γνωρίζετε αγωνίστηκα για συμφιλίωση και ειρήνη στην Κύπρο» είπε απευθυνόμενος στον Τ/κ δημοσιογράφο, και πρόσθεσε ότι αυτό που υπόσχεται στους Τουρκοκύπριους είναι ότι ως απλός πολίτης πλέον της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει να είναι αγωνιστής της ειρήνης και της συμφιλίωσης για την επανένωση της πατρίδας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα