Έκκληση για ενότητα απευθύνει η ΠΟΑΣ

11:39 30/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς την πολιτεία, τα κόμματα, τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις απευθύνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών να «αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», σταθμίζοντας σωστά τις ανάγκες του τόπου και «παραμερίζοντας τις μικρότητες, τις σκοπιμότητες και άλλες ιδεοληψίες του παρελθόντος».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη δημιουργία συνθηκών ενότητας προς αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων του τόπου, η ΠΟΑΣ χαιρετίζει την προσπάθεια ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

για δημιουργία κοινής πλατφόρμας, προστίθεται όμως ότι η ενότητα δεν επιτυγχάνεται μόνο με λεκτικές και ρητορικές διακηρύξεις.

«Η ενότητα θα πρέπει να γίνει πράξη ζωής που θα βασίζεται σε αρχές και αξίες» συμπληρώνει η ΠΟΑΣ, ενώ οι όποιες ιδεοληψίες πρέπει να παραμεριστούν.

Προστίθεται ότι η προσήλωση όλων στο κοινό στόχο, που είναι πρώτιστα η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με όλα τα εθνικά, κοινωνικά και άλλα συνεπακόλουθα, προβάλλει ως εθνική αναγκαιότητα.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε συνθήκες ‘εμπόλεμης’ κατάστασης. Σε ένα ‘πόλεμο’ δεν ρωτάς αν ο ‘στρατιώτης’ που πολεμά στο χαράκωμα δίπλα σου, είναι της ΣΕΚ της ΠΕΟ ή της ΠΟΑΣ! Αν υποστηρίζει το ΑΚΕΛ ή το ΔΗΣΥ!» αναφέρεται.

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι απευθύνεται προς όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για σύμπτυξη μετώπου, προς αντιμετώπιση των δραματικών προβλημάτων και κινδύνων της κοινωνίας. Αναφέρεται στους ημικρατικούς οργανισμούς, οι οποίοι απειλούνται με ιδιωτικοποιήσεις, προσθέτει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα «βρίσκεται στον αναπνευστήρα» και λέει ότι η ανεργία έχει φθάσει σε πρωτόγνωρα ύψη.

Τέλος, αναφέρεται ότι «μερικοί ηγέτες, δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν την τραγική πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται ο τόπος», συντηρώντας «κάστρα» και κατηγορώντας αλλήλους, ενώ κρατούν μακριά από τον κοινωνικό διάλογο οργανώσεις «ώστε να παρουσιάζονται ως οι μόνοι εκπρόσωποι και ρυθμιστές των εξελίξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα