Έκκληση Γαλανού για μαζική συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου

12:52 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκκληση σε όλους τους Κυπρίους να παρευρεθούν στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στέλνοντας το μήνυμα ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος δεν ξεχνά και αγωνίζεται, έστειλε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης του Ευαγόρα Αλέξης Γαλανός.

Παρουσιάζοντας σε διάσκεψη Τύπου το πρόγραμμα της αντικατοχικής εκδήλωσης, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη ένεκα της οικονομικής κατάστασης, της γενικότερης απογοήτευσης που αισθάνεται ο κόσμος, της καταστροφής

αλλά και της καταστροφολογίας, όπως είπε.

«Ενας λόγος περισσότερο, έστω κι αν η οικονομία ήταν πάντα το υπόβαθρο του αγώνα μας, εμείς να επιμένουμε με τις εκδηλώσεις μας για να μην επιτρέψουμε σε αυτή την κατάσταση να επηρεάσει τις διεκδικήσεις που τόσα χρόνια έχουμε όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού και προπαντός, όσον αφορά την επιστροφή στην πόλη μας», τόνισε.

Εστειλε επίσης το μήνυμα ότι η Αμμόχωστος είναι ένα σύμβολο αγώνα, επιστροφής, αποκατάστασης των δικαίων της Κύπρου και ενώσω υπάρχει αυτή η τραγωδία στην Αμμόχωστο και στα άλλα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου κινδυνεύει ολόκληρη η Κύπρος.

Πρόσθεσε ότι η Αμμόχωστος είναι μια ευρωπαϊκή πόλη η οποία κρατείται αιχμάλωτη και καταστρέφεται συστηματικά από τον τουρκικό στρατό, την εποχή μάλιστα που η Κύπρος προεδρεύει της ΕΕ.

Ο κ. Γαλανός στηλίτευσε τη μεγάλη αδιαφορία που επιδεικνύει η Ευρώπη, όταν ανέχεται ένα κράτος που προεδρεύει της ΕΕ να κατέχεται κατά το 1/3 του από μια υποψήφια προς ένταξη χώρα. Πρόσθεσε ότι μόνο με χλιαρές αντιδράσεις και υποκρισία αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα από τους Ευρωπαίους, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, οι οποίοι δεν κάνουν τον κόπο να δουν τι γίνεται μέσα στο ίδιο τους το ευρωπαϊκό σπίτι.

Είπε επίσης ότι και η δική μας πλευρά, πέρα από την «κομψή προεδρία» που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει, θα πρέπει να προωθήσει και να προβάλει το τί γίνεται στην «αθέατη όψη της σελήνης» στα κατεχόμενα.

Παράλληλα ο κ. Γαλανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχέση με την Αμμόχωστο, αναφέροντας ότι υπήρξε αρκετή προβολή του θέματος της Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και η Αμμόχωστος αποτελεί ένα ζωντανό ευρωπαϊκό θέμα που καίει την Τουρκία.

Η φετινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου θα γίνει στις 4 Αυγούστου, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί πορεία πεζών προς το οδόφραγμα που θα εκκινήσει από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (κοντά στα καφενεία της Δερύνειας) στις 20.30 και θα επιδοθεί ψήφισμα σε αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 21.00 θα ξεκινήσει η εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει μονόλεπτη σιγή εις μνήμην των αποθανόντων Αμμοχωστιανών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και την προσφυγιά, καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Δερύνειας Ανδρο Καραγιάννη, χαιρετισμό από τον επικεφαλής της Διακομματικής Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων.

Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία από το Δήμαρχο Αμμο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκκληση Γαλανού, Αμμοχώστου,ekklisi galanou, ammochostou