Εκδήλωση για τον Καραβά οργάνωσε το ΡΙΚ

16:20 18/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, στοχεύοντας να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη για την κατεχόμενη γη, διοργάνωσε την Τρίτη εκδήλωση με τίτλο «Καραβάς: ένα προσκύνημα». Είναι η δεύτερη από σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στους κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες και έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Καραβά.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΡΙΚ, σκοπός της

εκδήλωσης ήταν να τονιστεί ότι το Ιδρυμα, ως Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου, πραγματικά «δεν ξεχνά», αλλά βρίσκεται μονίμως δίπλα στους κατεχόμενους Δήμους και τις Κοινότητες στον αγώνα τους για δικαίωση και επιστροφή, τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και την εμψύχωση ενός λαού που αγωνίζεται για αποκατάσταση των δικαίων του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ Γρηγόρη Μαλιώτη, το Μητροπολίτη Κερύνειας Χρυσόστομο και το Δήμαρχο Καραβά Γιάννη Παπαϊωάννου.

Ακολούθησε προβολή μικρής διάρκειας ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αφιέρωμα στον Καραβά» παραγωγής ΡΙΚ. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του αφιερώματος «Ο Καραβάς, τέχνες και τεχνίτες» από το Δρα Χριστόδουλο Χατζηχριστοδούλου, καθώς και αναφορά από τη συγγραφέα Ελένη Παπαδημητρίου.

Ακούστηκε επίσης το ποίημα του Χρίστου Κτωρίδη με τίτλο «Η θύμιση» που ανέγνωσε η Λουκία Μούγη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα παιδιά της Σχολής Λεωνίδα Πιτσιλίδη, υπό τη διεύθυνση της Κίκας Πιτσιλλίδου ερμήνευσαν τον «΄Υμνο του Καραβά» σε στίχους και μουσική του Λεωνίδα Πιτσιλίδη.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό αφιέρωμα από το Μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη, στο οποίο συμμετείχαν oι μουσικοί: Mάριος Χαραλαμπίδης, Χαράλαμπος Χαραλάμπους,΄Αριστος Χριστοδούλου και Αλκης Αγαθοκλέους.

Επίσης η Χριστίνα Τσέλεπου ερμήνευσε το τραγούδι «΄Υστερη Βουλή» που έγραψε η ίδια και πήρε το Πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού το 2002, που προκήρυξε το ΡΙΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα