Εκδήλωση για 100 χρόνια από την γέννηση του Εθνάρχη Μακάριου στη Μονή Χρυσορρογιάτισσας

14:52 4/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση για τα εκατόν χρόνια από την γέννηση του Εθνάρχη Μακαρίου Κύπρου πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας με θέμα το έργο του Μακαρίου σε συνεργασία με το ιστορικό – πολιτιστικό κέντρο εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς και την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Σταύρος Φωτίου με θέμα «Διαστάσεις της αγωγής κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Μακάριο Γ`»

«Όραμα του αρχιεπισκόπου Μακαρίου για την αγωγή» είπε ο κ. Φωτίου είναι η αρμονική συνύπαρξη τριών διαστάσεων. Του χριστιανισμού, της ελληνικής παράδοσης και του διαλόγου για τον σύγχρονο κόσμο».

Για το νεανικό συγγραφικό έργο του Μακαρίου μίλησε στην εκδήλωση και ο Κωστής Κοκκινόφτας, ερευνητής στο κέντρο μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος νωρίτερα προέστη της Θείας λειτουργίας και του θρησκευτικού μνημοσύνου του εθνάρχη Μακαρίου στο καθολικό της Μονής.

«Θεωρούμε υποχρέωση να τιμήσουμε αυτή τη ξεχωριστή μορφή της Κύπρου», ανάφερε σε δήλωση του ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, προσθέτοντας πως «σκοπός βέβαια, είναι να πάρουμε τα πρέποντα μηνύματα από τη ζωή του για να αντισταθούμε σε λύσεις νόθες, όπως ήταν η προσταγή του, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως ελληνισμός σε αυτό τον τόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα