Εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο εις μνήμη των θυμάτων του Μαρί

07:37 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για να τιμήσουν τη μνήμη των 13 θυμάτων της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ανήμερα της πρώτης επετείου από την έκρηξη, αξιώνοντας ανάληψη ευθύνης από τους ενόχους και παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Εκπρόσωποι των διοργανωτών της εκδήλωσης που ανέβηκαν στο βήμα επέκριναν τον Πρόεδρο

της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή και για έξι μήνες προεδρεύει και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζει και να εκτελεί τα καθήκοντά του, όπως στο ακέραιο εκτέλεσαν τα δικά τους οι 13 νεκροί κατά την έκρηξη στο Μαρί.

Από το βήμα της εκδήλωσης μνήμης για τα 13 θύματα λέχθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υπέρτατο καθήκον τη διασφάλιση της τάξης και της νομιμότητας αλλά και την ασφάλεια των ίδιων των πολιτών και ειδικά των στρατευμένων, των οποίων η θητεία είναι υποχρεωτική.

Εκπρόσωποι των διοργανωτών ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας «πέταξε στο καλάθι των αχρήστων» το πόρισμα της μονομελούς επιτροπής υπό τον Πόλυ Πολυβίου τον οποίο ο ίδιος διόρισε, δηλώνοντας πως θα σεβαστεί πλήρως το πόρισμά του.

Στο χώρο της εκδήλωσης ακούστηκε το απόσπασμα από το πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο την κύρια ευθύνη για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος, όπως διαδήλωναν οι συγκεντρωθέντες στο Προεδρικό Μέγαρο πρέπει να πάει «από το Κελλάκι στο κελί» γιατί έχει «τη μεγίστη ευθύνη» για την ολιγωρία συνεργατών και μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Εκπρόσωπος των διαδηλωτών είπε ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν απομείνει μόνο μερικοί μήνες στον προεδρικό θώκο «και θα τον αφήσουμε να χαρεί, ελπίζοντας ότι δεν θα μας προκαλέσει και άλλα δεινά» όπως συνέβη και την 11η Ιουλίου του 2011 στο Μαρί.

Λαμβάνοντας το λόγο η μητέρα των δίδυμων αδελφών Μίλτου και Χρίστου, Πόπη Χριστοφόρου, κάλεσε τους διαδηλωτές να μην αποδίδουν με τα συνθήματά τους χαρακτηρισμούς και επίθετα στον οποιονδήποτε διότι, αν και έχουν δίκαιο, πρέπει να επιδείξουν αξιοπρέπεια.

Η Πόπη Χριστοφόρου, όπως επίσης και η σύζυγος του Διοικητή της Βάσης, Ανδρέα Ιωαννίδη, Μαρία, ευχαρίστησαν τους διαδηλωτές για τη συμπαράστασή τους τον ένα αυτό χρόνο της σκληρής δοκιμασίας που πέρασαν, όπως ανέφεραν, χάνοντας εν καιρώ ειρήνης τους οικείους τους.

Η Μαρία Ιωαννίδου δήλωσε ότι η πολιτική του ΑΚΕΛ «είναι καταστροφική και πρέπει να σταματήσει», ενώ επέκρινε έντονα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υιός του θανόντα Ανδρέα Ιωαννίδη κάλεσε τους συγκεντρωθέντες σε «πολιτειακή ανυπακοή», εξηγώντας πως δεν εννοεί «σε αναρχία» ενώ η κόρη του αξίωσε την απόδοση ευθυνών, δηλώνοντας ότι με τη θυσία του ο πατέρας της και οι άλλοι δώδεκα, θα φέρουν στον τόπο την αλλαγή.

Η μητέρα του Βασίλη Κρόκου ευχαρίστησε και αυτή όλους όσοι συμπαραστέκονται στις οικογένειες των θυμάτων και διάβασε σημείωμα εκ μέρους της Μαριλένας Κρόκου, συζύγου του θανόντα Πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου.

Λίγο μετά τις δ

Keywords
Τυχαία Θέματα