Εκδήλωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

08:02 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με συναυλία στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης και επίσημο δείπνο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ερατούς Κοζάκου – Μαρκουλή, αντίτοιχα, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και πολλών Υπουργών Εξωτερικών

χωρών μελών της ΕΕ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής τιμά την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στο Alice Tully Hall, Starr Theater of the Lincoln Center for the Performing Arts. Συμμετέχουν ο διεθνούς φήμης Κύπριος πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής, η Μητροπολιτική Χορωδία Νέων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (η οποία θα παρουσιάσει τραγούδια σχετικά με την Κύπρο και το δράμα της εισβολής και κατοχής), ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Γιαννούδης και ο 14χρονος Κύπριος τενόρος Μάριος Ιωάννου, ο οποίος πέρυσι είχε κερδίσει το διαγωνισμό «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

«Λόγω και της Προεδρίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα διοργανώσουμε μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στο `Λίνκολν Σέντερ` για να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός. Είναι μεγάλη μας τιμή που ο Κυπριανός Κατσαρής, ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες στον κόσμο αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας για να συμμετάσχει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανίκος Παπανικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα