Έκανα τα πάντα, αλλά γιατί δεν χάνω βάρος;

12:01 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι συνήθως ή αν δεν γυμνάζεστε αρκετά, τότε είναι λογικό να παίρνετε βάρος. Αλλά τι συμβαίνει όταν κάνετε τα πάντα σωστά και αντί να χάνετε, τελικά τα κιλά αυξάνονται;

Υπάρχουν παράγοντες που παίζουν ρόλο στον ύπνο και την αύξηση του βάρους. Ο πρώτος είναι διαισθητικός: αν μένετε ξύπνιοι ως αργά είναι πιθανόν να καταναλώνετε κάποιο μεταμεσονύκτιο σνακ, που σίγουρα προσθέτει θερμίδες. Ο άλλος λόγος είναι βιολογικός και έχει να κάνει με την έλλειψη ύπνου. Οι ορμονικές αλλαγές από την

στέρηση του ύπνου συντελούν στην αύξηση του αισθήματος της πείνας και της όρεξης, καθώς και μείωσης του αισθήματος κορεσμού, μετά την κατανάλωση τροφής.

Όταν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι έντονες, το σώμα κάνει τα πάντα για να αντεπεξέλθει: εκκρίνει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, που προκαλεί αύξηση της όρεξης. Και αυτό φυσικά μας κάνει να αναζητάμε παρηγοριά σε τροφές με πολλές θερμίδες. Ο συνδυασμός αυτός λοιπόν είναι ο κατάλληλος για να πάρετε βάρος.

Μια δυσάρεστη παρενέργεια των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων είναι η αύξηση του βάρους. Μιλήστε με τον θεράποντα ιατρό σας, ώστε να γίνουν αλλαγές στην θεραπευτική αγωγή σας, στην περίπτωση που παίρνετε όντως βάρος. Αλλά σε καμιά περίπτωση που διακόπτετε ή αλλάζετε την φαρμακευτική αγωγή μόνοι σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι παίρνουν βάρος μετά την αντικαταθλιπτική αγωγή επειδή απλώς αισθάνονται καλύτερα, και έχουν περισσότερη όρεξη. Τέλος, η ίδια η κατάθλιψη μπορεί να προκαλεί διακυμάνσεις στο βάρος.

Τα στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως ….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα