ΕΚΑ : Κατηγορίες προς ΔΗΣΥ για εξυπηρέτηση συμφερόντων

13:32 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΚΑ κατηγορεί τον ΔΗΣΥ ότι εξυπηρετεί συμφέροντα στο θέμα του φακέλου για το χαλούμι, με την απόφασή του, όπως αναφέρει, για αναβολή στη λήψη απόφασης και συζήτηση εκ νέου στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής του Νομοσχεδίου που κατάθεσε το Υπουργείο Εμπορίου για το πρότυπο του χαλουμιού, για να μπουν ποσοστά στο γάλα και για την επαναφορά των διοικητικών προστίμων.

”Ο ΔΗΣΥ αποδεικνύει και με αυτή του την πολιτική

πράξη, ότι είναι το κόμμα το οποίο εκφράζει έμπρακτα, προσπαθεί και προασπίζεται τα οικονομικά συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΑ.

Καταγγέλλεται ο ΔΗΣΥ ότι ”όλα αυτά τα χρόνια κατάφερνε με διάφορες πολιτικές κινήσεις και επικοινωνιακές τακτικές, να εγκλωβίσει στις γραμμές του και φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα, ακόμη και άκληρους αγρότες και κτηνοτρόφους”.

”Στην περίοδο της μεγάλης και πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, όλα αυτά τα πολιτικά τεχνάσματα και οι αυταπάτες δεν περνάνε στο λαό”, προστίθεται.

Η ΕΚΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να πατάξει τη παρανομία και την ληστρική, όπως την χαρακτηρίζει, εκμετάλλευση που δεχόταν ο κλάδος της Αιγοπροβατοτροφίας, μετά από διαβουλεύσεις διαμόρφωσε ένα πλαίσιο που σταδιακά μέχρι το 2017 αποκαθιστά πλήρως την αδικία.

Εφαρμόζεται, κατά την ΕΚΑ, αυτό που λέει και η γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας από το 2006, ότι δηλαδή το Αιγινό – πρόβειο ή πρόσμιξη αυτών, θα πρέπει να υπερισχύει για να μπορεί να ονομάζεται χαλούμι ένα τυροκομικό προϊόν.

Σε ανακοίνωση καλείται ο ΔΗΣΥ ”να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε η ηγεσία του, όταν μας επισκέφθηκε έξω από το προεδρικό πριν λίγες ημέρες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα