Εισήγηση ΕΥΡΩΚΟ για διαμόρφωση πενταετούς ή τριετούς προϋπολογισμού

15:33 9/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαμόρφωση, με βάση το μνημόνιο, πενταετούς ή τουλάχιστον τριετούς προϋπολογισμού εισηγείται το ΕΥΡΩΚΟ, με τέτοιο τρόπο ώστε να δεσμεύονται όλα τα κόμματα, η Κυβέρνηση και οι κοινωνικοί εταίροι.

“Εάν σήμερα είχαμε το δικό μας, κυπριακό, μνημόνιο μέτρων, τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά και δεν θα ήταν εδώ η τρόικα”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ,

Δημήτρης Συλλούρης, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία.

“Αυτό δυστυχώς δεν έγινε”, και, “έστω και τώρα”, πρόσθεσε ο κ. Συλλούρης, “καλούμε όλους, κόμματα, Κυβέρνηση, κοινωνικούς εταίρους, να λειτουργήσουμε προληπτικά και να συνομολογήσουμε ένα αποδεκτό σύμφωνο διάσωσης της οικονομίας”.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, “το σύμφωνο θα περιλαμβάνει μέτρα και κόκκινες γραμμές, που θα είναι ο οδηγός και για τη διαπραγμάτευση με τους Τροϊκανούς”.

“Ακόμα, για να ενισχυθεί η θέση μας”, είπε ο κ. Συλλούρης, “το Ευρωπαϊκό Κόμμα εισηγείται “να συγκροτηθεί άμεσα το συμβουλευτικό επιτελείο που εισηγηθήκαμε στη Σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων και το οποίο θα κάνει εισηγήσεις για μεταρρυθμίσεις, δομικές και διαθρωτικές αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν”.

Επίσης, είπε ο κ. Συλλούρης, το ΕΥΡΩΚΟ εισηγείται “να ξεκινήσει η μελέτη ενός νέου ρυθμιστικού σχεδίου, που να διέπει τη λειτουργία των Τραπεζών και του χρηματοοικονομικού μας συστήματος”.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα εισηγείται όπως “με υπουργικές αποφάσεις ταχύρυθμες να επιταχυνθεί η αδειοδότηση έργων και η ενθάρρυνση επενδύσεων”, παράλληλα δε “να δοθούν κίνητρα επίσπευσης για ξένους και εντόπιους επενδυτές”.

“Με τα σημερινά δεδομένα”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, “είναι σίγουρο ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα καταλήξουμε σε ένα μνημόνιο με την τρόικα και αυτό το μνημόνιο θα πρέπει να αντανακλάται στον Προϋπολογισμό, αλλά και στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών”.

Για αυτό, είπε ο κ. Συλλούρης, “το Ευρωπαϊκό Κόμμα εισηγείται όπως όλοι μαζί, με βάση το μνημόνιο, να διαμορφώσουμε τον Προϋπολογισμό για ολόκληρη την επόμενη πενταετία, ή τουλάχιστον την τριετία, που θα δεσμεύει όλους, αλλά θα είναι και ένας βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός”.

“Αυτή η εξέλιξη και αυτή η εισήγηση”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, “μας φέρνει ως Ευρωπαϊκό Κόμμα και στην ανάγκη να ζητήσουμε να δούμε όλα τα κόμματα, για να συζητήσουμε το θέμα των εισηγήσεών μας, ιδιαιτέρως για τον πενταετή προϋπολογισμό” και “αυτή την εβδομάδα”, πρόσθεσε, “έχουμε διευθετήσει συναντήσεις με όλα τα κόμματα για αυτό το θέμα και για τις προεδρικές εκλογές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα