Εισηγήσεις και προβληματισμούς εξέφρασαν στις αρχές οι νέοι της Αγίας Νάπας

11:29 31/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους νέους της Αγίας Νάπας συζητήθηκαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια ανοικτού διαλόγου που διεξήχθη στο Δημοτικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Προέδρου του Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας.

Θέμα του διαλόγου ήταν «εισηγήσεις και προβληματισμοί των νέων της Αγίας Νάπας» και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος «όχι

μόνο ακούστηκαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, αλλά ακούσαμε και την κριτική τους προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζοντας την κριτική των νέων θα προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας αυτή τη δύσκολη για την Κύπρο οικονομική περίοδο».
Πρόσθεσε ότι «οι νέοι επεσήμαναν το γεγονός ότι η Αγία Νάπα έχασε την ταυτότητά της για το χρήμα και ως απόρροια της ευμάρειας αλλοιώθηκε ο τουριστικός χαρακτήρας του τόπου. Ακόμα αναφέρθηκε από πολλούς νεαρούς ότι παλιά παραδοσιακά σπίτια, ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες κυρίως Γερμανούς και Αυστριακούς που λατρεύουν τον πολιτισμό, μετεξελίχθηκαν σε μπυραρίες στο βωμό του κέρδους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρούσος είπε ότι «πρέπει να καλλιεργηθεί η τουριστική συνείδηση, ο κόσμος πρέπει να επιμορφώνεται για να μπει στο σωστό δρόμο, να γίνουν π.χ. υποχρεωτικά σεμινάρια σε όλους τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και ξενοδοχείων για να προσφέρει η Αγία Νάπα ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία».
Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συζήτησης, συνέχισε, «ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης κατέθεσε πρόταση όπως κηρυχθεί διαγωνισμός καινοτόμας δραστηριότητας, στον οποίο όποιος κερδίζει θα έχει στο πλευρό του αρωγό το δημαρχείο είτε με την απαλλαγή των φορολογιών για μια περίοδο 5-6 χρόνων είτε με χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 ευρώ ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα του εκάστοτε νικητή».

Ανέφερε ακόμα πως «ο Δήμος Αγίας Νάπας προσανατολίζεται στη δημιουργία τεχνητού υφάλου στη θαλάσσια περιοχή Περνέρας και αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2014 με την πόντιση πυραμίδων και αμφορέων. Πάντως στα σχέδια και τους προϋπολογισμούς του Δήμου συμπεριλαμβάνεται προκήρυξη διαγωνισμού για αγορά υποβρύχιων γλυπτών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο βυθό μια αρχαία πόλη που θα μπορούν να επισκέπτονται οι δύτες».
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε ότι ότι «προσανατολιζόμαστε στην ετήσια καθιέρωση του ανοικτού διαλόγου με τους νέους της Αγίας Νάπας, ώστε από τη μια η νεολαία να εκφράζει άφοβα τη κριτική και τους προβληματισμούς της πάνω σε διάφορα θέματα της κοινωνίας και της οικονομίας και από την άλλη οι εκλελεγμένοι άρχοντες να ενημερώνονται για τους προβληματισμούς των νέων».

Keywords
Τυχαία Θέματα