Ειρηνική αντίδραση επιλέγουν Τούρκοι πολίτες

16:01 19/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν για λίγη ώρα με ομάδες αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε δύο τουρκικές πόλεις, την Τετάρτη, αλλά δεν υπήρξε νέα αναταραχή στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι διαδηλωτές επέλεξαν τη σιωπηλή διαμαρτυρία μετά από την έντονη καταστολή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια μέρα αφότου ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι νίκησε τις μαζικές διαδηλώσεις που αψήφησαν την εξουσία του για σχεδόν τρεις εβδομάδες, αρκετοί δεκάδες διαδηλωτές, πραγματοποίησαν μια σιωπηλή διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, επιλέγοντας να σταθούν ακίνητοι κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής ζέστης.

Ωστόσο, η παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία ήταν πολύ μικρότερη απ’ ότι τις προηγούμενες μέρες και η περιοχή έχει κατακλυστεί κυρίως από τουρίστες και εργαζομένους που συνεχίζουν την καθημερινή τους ρουτίνα.

Η λεγόμενη διαμαρτυρία του «ανθρώπου που στέκεται» (duram adam), η οποία άρχισε με ένα μοναχικό χορογράφο, στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, εξαπλώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, τη νότια πόλη των Αδάνων και τη δυτική πόλη της Σμύρνης, με εκατοντάδες άτομα να στέκονται ακίνητοι σε δημόσιους χώρες σε μια ειρηνική πράξη αντίδρασης.

Οι μόνες αναφορές για νέες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν στην Άγκυρα και στην κεντρική πόλη Εσκισεχίρ, όπου η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και νερό για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα