Εικόνα πολυδιάσπασης στο εσωτερικό μέτωπο, λέει ο Α. Κυπριανού

15:16 12/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λυπηρή είναι η εικόνα της πολυδιάσπασης που παρατηρείται στο εσωτερικό μέτωπο, δήλωσε από το Λονδίνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στην 11η Συνδιάσκεψη του Παραρτήματος ΑΚΕΛ Βρετανίας χθες βράδυ, είπε ότι ως ΑΚΕΛ, δεν μας ενοχλεί η άσκηση κριτικής για τη πολιτική την οποία υποστηρίζουμε ή η κριτική στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκείνο που μας

ενοχλεί , είπε, «είναι ο μηδενισμός η ισοπέδωση και ο παραλογισμός ο οποίος υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις, ένας παραλογισμός επικίνδυνος για το μέλλον του Κυπριακού λαού που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό πιο αποφασιστικά».

Για το Κυπριακό, δήλωσε ότι την κύρια ευθύνη για την έλλειψη προόδου την φέρει η Τουρκία η οποία εξακολουθεί να επιμένει σε προσεγγίσεις που βρίσκονται έξω από το συμφωνημένο πλαίσιο. Εξακολουθεί να υπαναχωρεί από θέσεις στις οποίες είχαμε στο παρελθόν συμφωνήσει με τον κ. (Μεχμέτ Αλί) Ταλάτ.

Ευθύνη όμως για τη κατάσταση που υπάρχει στο Κυπριακό έχει και μια μερίδα της διεθνούς κοινότητας , ανέφερε ο κ. Κυπριανού, η οποία έχει συμβιβαστεί με αυτά που κάποιοι επιδιώκουν να ονομάζουν ως πραγματικότητες στο νησί. Μια μερίδα που καθοδηγείται από το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα.

Μια μερίδα, συνέχισε, που θεωρεί ότι τα δικά της συμφέροντα μπορούν να εξυπηρετηθούν πολύ καλύτερα από την εξυπηρέτηση κάποιων αναγκών όπως έχει σήμερα η Τουρκία.

Επιδεικνύουν τεράστια ανοχή, αν όχι στήριξη, σε παράλογες απαιτήσεις και θέσεις τις οποίες διατυπώνει η Τουρκία και που δυστυχώς θέση βρίσκουν αυτές οι απόψεις και στην ίδια τη Γραμματεία των ΗΕ.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει μία κόπωση της διεθνούς κοινότητας έναντι του Κυπριακού προβλήματος, υπάρχει η αντίληψη περί ύπαρξης άλλων προτεραιοτήτων ανά το παγκόσμιο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στην ανάγκη για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό για την αποφυγή της οριστικής διχοτόμησης με εκρηκτικές, όπως είπε, συνέπειες και ανέφερε ότι όλες οι προτάσεις που υποβάλλονται από τα πολιτικά κόμματα και τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας, που διεκδικεί πολιτικό ρόλο που δεν του ανήκει, και άλλους παράγοντες πρέπει στο να στοχεύουν στο να μας φέρνουν πιο κοντά στη λύση και όχι να μας απομακρύνουν από αυτή.

Λυπούμαι να παρατηρήσω, συμπλήρωσε, ότι τα πολιτικά κόμματα διαφωνούν ακόμη και στον στρατηγικό στόχο τον οποίο πρέπει να έχουμε σε ό, τι αφορά τη λύση στο Κυπριακό, όπως διαφωνούν και για το περιεχόμενο της λύσης.

Είναι σημαντικό, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, οι διαφωνίες μας να εκφράζονται με προσήκοντα σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο έτσι ώστε να επικεντρωνόμαστε σε εκείνα που μας ενώνουν και όχι σε εκείνα που μας διχάζουν.

Για την επερχόμενη διήμερη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου είπε ότι ελπίζει να επικρατήσει η λογική επιμένοντας στα όσα έχουμε συμφωνήσει διαχρονικά με την διεθνή και την Τ/Κ κοινότητα.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας στη Νέα Υόρκη έλεγε μόνο ό

Keywords
Τυχαία Θέματα