Εγκαινιάστηκε σημαντικό οδικό έργο στον Άγιo Αθανάσιο

15:52 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως ένα σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει τις εμπορικές αναπτύξεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, με πολλαπλά οφέλη και για τους κατοίκους της περιοχής, θεωρείται η νέα σύνδεση του κυκλικού κόμβου Αγίου Αθανασίου, με την οδό Μιχάλη Ζαβού, που εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζου.

Σε χαιρετισμό του, ο κ. Φλουρέντζου εξέφρασε την ικανοποίηση του από την ολοκλήρωση

και παράδοση ενός μικρού αλλά σημαντικού οδικού έργου, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο του αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των κατοίκων και των ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων και είχε δεσμευτεί όπως βελτιώσει την προσβασιμότητα στην περιοχή.

“Με τη λύση που εγκαινιάζουμε σήμερα, η οποία παραδόθηκε στην κυκλοφορία εντός των χρονοδιαγραμμάτων του συμβολαίου, στις 25 Ιανουαρίου, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας, παρέχοντας άμεση προσπέλαση στην περιοχή αυτή, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση όχι μόνο ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων του Δήμου Αγίου Αθανασίου, αλλά και άλλων περιοχών, κυρίως βόρεια της Λεμεσού”, συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Φλουρέντζου, με την υλοποίηση του έργου συντομεύεται αισθητά η όδευση από τον παρακαμπτήριο δρόμο προς την οδό Μιχάλη Ζαβού και την περιοχή του Αγίου Αθανασίου και πρόσθεσε πως “για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων προωθεί την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης με την κατασκευή δύο υπερυψωμένων συμβολών στις συμβολές της οδού Αγίου Επίκτητου με την οδό Μελίνας Μερκούρη και την οδό Μιχάλη Ζαβού”.

Σε χαιρετισμό του εξάλλου, ο Δήμαρχος Κυριάκος Χατζηττοφής, ανέφερε πως το έργο υπήρξε αίτημα της Τοπικής Αρχής και των επηρεαζόμενων κατοίκων για γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση προς τις κατοικίες ή και την εργασία τους και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό “για το θετικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίσατε το αίτημα αυτό και που, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας, το θέσατε σε προτεραιότητα, λόγο της υψηλής σημασίας του”.

Πέραν των 600 οικογενειών, ίσως και περισσότερων, εξυπηρετούνται πλέον από το έργο αυτό, το οποίο ταυτόχρονα έχει αποσυμφορήσει την κίνηση παρά τον κυκλικό κόμβο του προσφυγικού οικισμού Αγίου Αθανασίου, ενώ επιπρόσθετα έχει συμβάλει, με βάση πάντοτε την εκτίμηση των ειδικών, και στην αποσυμφόρηση της κίνησης στην παρακαμπτήρια λεωφόρο, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου.

Ανέφερε, τέλος, πως τις προσεχείς ημέρες θα κατασκευαστούν για λόγους πρόσθετης ασφάλειας στη διακίνηση, δύο ανισόπεδες συμβολές στην προέκταση της οδού Μιχάλη Ζαβού για αποφυγή ψηλών ταχυτήτων, ικανοποιώντας έτσι ακόμα ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Το όλο έργο, που κόστισε 335, χιλιάδες ευρώ, περιλάμβανε διάνοιξη δρόμου με λωρίδα επιβράδυνσης, με συστήματα παροχέτευσης των όμβριων νερών που ταλαιπωρούσαν τη περιοχή για χρόνια, πεζοδρόμια, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, οδική σήμανση και σηματοδότηση, μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης με υπερυψωμένη συμβολή στις οδούς Μιχάλη Ζαβού και Αμμοχώστου για την οδική ασφάλεια, καθώς και κατασκευές τοίχων με ηχοπετάσματα. Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν τον Οκτώβριο 2012 και ολοκληρώθηκαν πριν το τέλος Ιανουαρίου, πολύ ενωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το συμβόλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα