Εγκαίνια πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου κατά μήκος του Πεδιαίου

22:12 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα εγκαίνια του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού στη Λευκωσία τέλεσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

Το έργο, συνολικού μήκους 2,5 χλμ, κατασκευάστηκε υπό την εποπτεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Δήμου Λευκωσίας και αποτελεί συνέχεια του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου κατά μήκος του Πεδιαίου στα δημοτικά όρια Στροβόλου και Λακατάμιας.

Το κόστος του έργου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010 και ολοκληρώθηκε

τον Απρίλιο του 2012, ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 2/3, δηλαδή περίπου το 1,34 εκ. ευρώ καλύφθηκαν από κυβερνητικά κονδύλια και το υπόλοιπο 1/3 από συνεισφορά του Δήμου Λευκωσίας.

Σε χαιρετισμό της, η Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το έργο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο αστικό πάρκο που λειτουργεί ως πόλος έλξης τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «καταγράφοντας την ανάγκη για περισσότερους, ασφαλέστερους και φιλικότερους υπαίθριους χώρους, η Κυβέρνηση αφιερώνει ετησίως μεγάλα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για έργα που αφορούν διαμορφώσεις και αναπλάσεις δημόσιων υπαίθριων χώρων».

Η κ. Μαύρου είπε ότι το έργο είναι ένα αξιόλογο παράδειγμα διαμόρφωσης υπαίθριου δημόσιου χώρου, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Κλάδο Πολεοδομικών Εργων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

«Διαμορφωμένο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον» συνέχισε, «αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες αφού περιλαμβάνει, πέρα από τον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο, καθιστικά, πλατώματα, πεζογέφυρες που προσφέρουν μοναδικότητα στα περάσματα πάνω από την κοίτη του ποταμού και πλούσια βλάστηση».

Υπενθύμισε δε ότι το έργο αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου οράματος, ενός συνεχούς γραμμικού πάρκου, συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων, το οποίο ξεκινά από το κέντρο της Λευκωσίας και θα φτάνει μέχρι το Φράγμα Ταμασσού.

Οπως είπε, μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί και χρησιμοποιείται ευρέως από τους πολίτες ένα γραμμικό πάρκο μήκους 9,5 χλμ το οποίο διέρχεται από τους Δήμους Λακατάμιας, Στροβόλου και Λευκωσίας.

«Ηδη» πρόσθεσε, «δρομολογείται από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως η ολοκλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων του γραμμικού πάρκου από Λακατάμια μέχρι Κάτω Δευτερά και έχει προχωρήσει η προμελέτη του γραμμικού πάρκου μέχρι τη Χρυσοσπηλιώτισσα και την Αγία Μαρίνα».

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα