ΕΥΡΩΚΟ: Συλλογικότητα για ένα και μόνο μνημόνιο

12:17 13/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Νίκος Κουγιάλης σχολιάζοντας τη συνάντηση της Δευτέρας στο Προεδρικό για την οικονομία, ανέφερε:

«Όσα έπρεπε να γίνουν τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνώντες επιχειρούν να τα κάνουν μέσα στις επόμενες λίγες μέρες. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά αυτό το εγχείρημα μοιάζει αδύνατο. Αυτό όμως που δυσκολεύει πολύ τη δρομολόγηση λύσεων είναι η σταθερή άρνηση του κ. Χριστόφια να αξιοποιήσει την πρόθεση των κομμάτων να τον βοηθήσουν στις αποφάσεις και να αναλάβουν μέρος του πολιτικού κόστους της εφαρμογής τους. Οι κυβερνώντες απορρίπτουν τη συλλογικότητα,

έφεραν προ τετελεσμένων τα κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες και καλούνται να πάρουν αποφάσεις και να δρομολογήσουν μέτρα για τη μεγαλύτερη κρίση που έπληξε ποτέ την πατρίδα μας» είπε ο κ. Κουγιάλης και πρόσθεσε:

«Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Οι αντεγκλήσεις και οι αντιπαραθέσεις επιδεινώνουν την κατάσταση. Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάντια είναι δεδομένες και δεν παραγράφονται, όμως εδώ που φτάσαμε η μόνη μας επιλογή είναι μια συγκροτημένη στρατηγική για διάσωση της οικονομίας. Η σύσκεψη της Δευτέρας είναι η τελευταία ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα και να δοθεί ελπίδα για διάσωση της οικονομίας. Σε αυτή επιβάλλεται να παρθούν συλλογικές, τολμηρές και αμετάκλητες αποφάσεις.

Αυτό το οποίο απαιτείται σήμερα είναι ένα στρατηγικό σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης της Κυπριακής Οικονομίας κάτω από συγκεκριμένες στοχοθεσίες και ενιαίο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει περικοπές δαπανών, δυστυχώς και εξ’ ανάγκης νέες φορολογίες αλλά και διαρθρωτικά μέτρα εξυγίανσης και αναθέρμανσης της οικονομίας. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι προϋπόθεση για να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς και των επιχειρήσεων. Η συναίνεση και η συμφωνία όλων σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει συμφωνημένα μέτρα, χρονοδιαγράμματα και την ισχυρή δέσμευση υλοποίησης τους, θα μας θωρακίσει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και θα ήταν το καλύτερο μήνυμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Κουγιάλης και κατέληξε:

Για όλα τα θέματα της οικονομίας το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θα καταθέσει τις προτάσεις και τις θέσεις του τη Δευτέρα στη σύσκεψη του Προεδρικού, με μόνο στόχο να συμβάλει στην οικοδόμηση της απαιτούμενης ομογνωμίας που θα μας οδηγήσει σε ένα και μόνο ένα μνημόνιο δανεισμού που θα είναι το πρώτο και το τελευταίο» κατέληξε ο κύριος Κουγιάλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα