ΕΥΡΩΚΟ: Ο μηχανισμός στήριξης εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα

13:52 12/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σταύρος Βιολάρης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος δήλωσε την Τρίτη ότι «η ωραιοποίηση ή η δαιμονοποίηση της προσφυγής σε μηχανισμούς στήριξης μπορεί να εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Βιολάρης είπε ότι «αυτό που απαιτείται είναι η λήψη μέτρων, τα οποία να διαχειρίζεται η ίδια η Κύπρος και όχι η επιβολή μέτρων έξωθεν».

Ο κ. Βιολάρης είπε ότι «σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να κρύβεται από την πραγματικότητα,

το Ευρωπαϊκό Κόμμα προτείνει σειρά μέτρων, που μπορεί να εφαρμοστούν αμέσως και να είναι αποτελεσματικά σύντομα».

Όπως είπε ο κ. Βιολάρης τέτοια μέτρα είναι «η επιτάχυνση αδειοδοτήσεων οικοδομικών και ενεργειακών έργων, η παροχή κινήτρων για υλοποίηση μεγάλων έργων με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή με τη μέθοδο αυτοχρηματοδότησης και η εφαρμογή ταχύρρυθμης διαδικασίας εξυπηρέτησης επενδύσεων για διευκόλυνση ντόπιων και ξένων επενδυτών».

Στα μέτρα του Ευρωπαϊκού Κόμματος περιλαμβάνεται «και η φοροαπαλλαγή για τα δύο επόμενα χρόνια των νέων εταιριών που θα συσταθούν ή θα εγκατασταθούν στην Κύπρο το 2012», συνέχισε ο κ. Βιολάρης.

Επανέλαβε την πρόταση του κόμματος, για εξοικονόμηση κρατικών πόρων, χωρίς περαιτέρω αποκοπές και είπε ότι «για να εξοικονομηθούν πόροι για τα δημόσια ταμεία, εισηγούμαστε να μην υπάρξουν άλλες αποκοπές μισθών στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, αλλά να καταργηθεί η υπερωριακή αμοιβή και να υιοθετηθεί υποχρεωτική πεντάωρη υπερωριακή απασχόληση ανά εβδομάδα».

Ο κ. Βιολάρης είπε ότι «στο σημείο που φτάσαμε πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση της οικονομίας και όχι οι ανούσιες δημόσιες συζητήσεις, που στέλλουν το μήνυμα ότι επίκειται κατάρρευση».

Πρόσθεσε ότι «αν τα λόγια μετατρέπονταν σε έργα, τότε η διάσωση της οικονομίας θα έπαιρνε το δρόμο της».

Ο κ. Βιολάρης είπε, καταλήγοντας, ότι «πρέπει να πάψουν αμέσως οι στείρες αντιπαραθέσεις και οι διαπληκτισμοί, οι οποίοι προκαλούν περαιτέρω αμαύρωση της εικόνας της κυπριακής οικονομίας στις διεθνείς αγορές και στους επενδυτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα