ΕΥΡΩΚΟ: Η νέα Διοίκηση να αποφασίσει για το διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου

15:14 22/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση για τυχόν διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε Εμπορική και Κτηματική θα πρέπει να ληφθεί από τη νέα Διοίκηση της Τράπεζας που θα προκύψει με βούληση των νέων της μετόχων και μετά την έξοδο από τη διαδικασία εξυγίανσης, όπως δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Σταύρος Βιολάρης.

“Για το

θέμα αυτό δεν μπορεί να αποφασίσει κανείς από τους νυν εμπλεκομένους, για να αποτραπεί η πρόκληση οποιασδήποτε υπόνοιας για διαπλοκή”, είπε ο κ. Βιολάρης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, με το Σύνδεσμο Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία.

Η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να επανέλθει σε κανονική λειτουργία και οι αποφάσεις για την Τράπεζα πρέπει να λαμβάνονται με ευθύνη των μετόχων της στη βάση των συμφερόντων της”, πρόσθεσε ο κ. Βιολάρης.

“Οι τράπεζες χρεοκόπησαν”, είπε, “επειδή η εποπτεία τους δεν ήταν επαρκής και επειδή τα Διοικητικά τους Συμβούλια και τα διευθυντικά τους στελέχη ασκούσαν κακή διοίκηση, η οποία πολλές φορές δεν ήταν άσχετη με φαινόμενα διαπλοκής”.

“Για να διασωθεί και να ανακάμψει το τραπεζικό σύστημα”, δήλωσε ο κ. Βιολάρης, “απαιτούνται τομές και ριζικές αλλαγές ακόμα και στο νομοθετικό πλαίσιο”.

Σε δήλωσή του, επίσης, για το θέμα της φορολογικής αμνήστευσης προς επαναπατρισμό κεφαλαίων, ο κ. Βιολάρης ανέφερε πως “το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί ότι το μέτρο αυτό δεν θα πρέπει να ανταμείβει όσους προκλητικά φοροδιαφεύγουν και ειδικά αυτούς που έβγαλαν κεφάλαια εκτός Κύπρου κατά την περίοδο που προηγήθηκε των αποφάσεων του Γιούρογκρουπ”.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, “τα επαναπατρισθέντα κεφάλαια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν άμεσα για επενδύσεις και για ενίσχυση της προσπάθειας διάσωσης της κυπριακής οικονομίας” .

Keywords
Τυχαία Θέματα