ΕΥΡΩΚΟ: Η Κυβέρνηση προσπαθεί να παραδώσει ‘καμένη γη’

13:23 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Σταύρος Βιολάρης δήλωσε ότι «η απραξία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ στα θέματα της οικονομίας δίνει την εντύπωση ότι στόχος τους είναι να παραδώσουν ‘καμένη γη’ στην επόμενη κυβέρνηση».

Σε δηλώσεις του σήμερα, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Βιολάρης είπε πως «ούτε η απειλητική προοπτική ένταξης της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης, αλλά ούτε και τα πρωτόγνωρα για τον τόπο

ποσοστά ανεργίας μπορούν να ξυπνήσουν τους κυβερνώντες από το βαθύ ύπνο της απραξίας για την οικονομία».

Πρόσθεσε ότι «η λαίλαπα της ανεργίας, η υποαπασχόληση, η ετεροαπασχόληση, το κλείσιμο επιχειρήσεων και οι δυσκολίες στο τραπεζικό σύστημα του τόπου έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Ο κ. Βιολάρης κάλεσε την Κυβέρνηση «αντί να αναλώνεται σε υψηλές θεωρίες, ας λάβει πρακτικά και εφαρμόσιμα μέτρα τα οποία θα επιφέρουν άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα».

Είπε ότι «επιβάλλεται άμεσα, λήψη μέτρων για ενίσχυση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, περικοπές των προκλητικών καταχρηστικών επιδομάτων, πάταξη της φοροδιαφυγής και είσπραξη ανείσπρακτων φόρων και αποφασιστική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο κ. Βιολάρης είπε ότι επιβάλλεται, επίσης, «καταπολέμηση της παράνομης απασχόληση αλλοδαπών και έλεγχος της εργοδότησης των κοινοτικών εργαζόμενων που έχουν καταστεί φτηνό εργατικό δυναμικό, γιατί μόνο έτσι είναι εφικτό να ανακτηθεί σημαντικό ποσοστό θέσεων εργασίας σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας για Κύπριους εργαζόμενους».

Καταλήγοντας, ο κ. Βιολάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κυπριακή οικονομία δεν έχει την πολυτέλεια καμίας απόκλισης και κυρίως δεν έχει άλλη επιλογή από την αναζωογόνηση της ανάπτυξης με άμεσα μέτρα και μακριά από χρονοβόρες διαδικασίες, αν θέλουμε να υπάρξει πραγματική εξυγίανση».

Keywords
Τυχαία Θέματα