ΕΥΡΩΚΟ: Έκκληση για περιουσιακό και οικονομία

14:47 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς την Κυβέρνηση «να ενισχύσει τη φερεγγυότητα των προσφύγων, για να αποτρέψει το ξεπούλημα των ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα» απευθύνει το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια με την αγορά της περιουσίας Τύμβιου άνοιξε το δρόμο για ξεπούλημα και άλλων κατεχόμενων περιουσιών στην Τουρκία».

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος σήμερα, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «οι κυβερνώντες παραγνωρίζοντας τις παρενέργειες, με την απόφασή τους, ενισχύουν την πολιτική της Τουρκίας για εθνικό ξεκαθάρισμα

στο περιουσιακό».

Ανέφερε πως «η απόφαση Τύμβιου βοηθά στην υλοποίηση της πάγιας τουρκικής θέσης για ανταλλαγή περιουσιών» ενώ, όπως είπε ο κ. Γιωργάλλας, «μοναδική τροχοπέδη στο ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα είναι η οικονομική ενίσχυση του προσφυγικού κόσμου».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος είπε ακόμα ότι «η μεταφορά αναπτυξιακών δικαιωμάτων υπό τη μορφή Συντελεστή Δόμησης, από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, θα ενισχύσει οικονομικά τους πρόσφυγες, δεν θα μεταβάλει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιουσιών τους, δεν θα κοστίσει οικονομικά στο κράτος και θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης».

Όπως είπε ο κ. Γιωργάλλας, «η υιοθέτηση αυτής της πρότασης του Ευρωπαϊκού Κόμματος δεν ελλοχεύει κανένα κίνδυνο, αλλά αντίθετα μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει».

«Και ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την εμμονή της Κυβέρνησης να μη συζητά καν αυτή την εισήγηση», είπε, καταλήγοντας επί του θέματος ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Αναφορά από τον κ. Γιωργάλλα έγινε και σε θέματα οικονομίας με έκκληση που απηύθυνε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κόμματος προς την Κυβέρνηση, «έστω και την υστάτη να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα».

«Η εγκληματική απραξία και η αλλοπρόσαλλη τακτική της Κυβέρνησης έβαλε την κυπριακή οικονομία στο μηχανισμό στήριξης», είπε ο κ. Γιωργάλλας.

Κάλεσε την Κυβέρνηση, «έστω και τώρα, να σοβαρευτεί και με συλλογική διαβούλευση, να χαράξει τις κόκκινες γραμμές στην οικονομία και να καταρτίσει τη στρατηγική διαπραγμάτευσης με την Τρόικα».

«Θα πρέπει άμεσα, Κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι, να συνομολογήσουμε ένα σύμφωνο διάσωσης της οικονομίας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης», είπε ο κ. Γιωργάλλας.

Ανέφερε ότι «οι σχεδιασμοί μας πρέπει πλέον να είναι μακροπρόθεσμοι και ως εκ τούτου εμείς θεωρούμε ότι επιβάλλεται ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός να είναι πενταετίας ή τριετίας».

Ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται η κυπριακή οικονομία δεν χωρούν ψευτοπαλληκαρισμοί για εσωτερική κατανάλωση, αλλά ούτε και παράδοση στους δανειστές. Απαιτείται σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο κ. Γιωργάλλας εξέφρασε «την έντονη αντίθεση του Ευρωπαϊκού Κόμματος στην αφαίμαξη κερδοφόρων ημικρατικών ο

Keywords
Τυχαία Θέματα