Ευχές και δώρα μοίρασε ο Πρόεδρος της Βουλής σε εθνοφρουρούς στην Πάφο

14:38 31/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα προς πάντα εχθρό και πολέμιο στην Κύπρο, στην Τουρκία, και στους κακόπιστους τρίτους να μην διανοηθούν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι ευάλωτη σε πιέσεις, για να της επιβληθεί μια άδικη και ετεροβαρής λύση στο Κυπριακό έστειλε απο την Κισσόνεργα της Πάφου ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

“Ας το βάλουν καλά στο

μυαλό τους, και ας μην αποτολμήσουν τους επόμενους μήνες όπου αναμένεται να υπάρξει μια νέα κινητικότητα στο Κυπριακό, να επιχειρήσουν να επιβάλουν οποιαδήποτε τέτοια απαράδεκτη λύση στο κυπριακό πρόβλημα”, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου μιλούσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Στρατόπεδο Χρίστου Κέλλη και Μιλτιάδη Στυλιανού στην Κισσόνεργα, όπου συνοδευόταν απο βουλευτές της επαρχίας Πάφου. Απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς είπε πως η απάντηση μας σε κάθε τέτοια σκέψη, είναι σαφής. Θα αντιμετωπίσουν συνέχισε « την αντίσταση του κυπριακού ελληνισμού και στην πρώτη γραμμή θα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας προσθέτοντας πως « δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς, λόγω της οικονομικής κρίσης, για να μας επιβληθεί μια λύση η οποία θα ανακόπτει την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο».

Ο κ. Ομήρου που μοίρασε εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων ευχές και δώρα στους εθνοφρουρούς, με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, ανέφερε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων στο σύνολό της στέκεται δίπλα απο τα στρατευμένα παιδιά, τα μόνιμα στελέχη , σε μια αμετάκλητη όπως είπε απόφαση, « να στηρίξουμε της αμυντικές δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα”

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Ομήρου ανέφερε πως αυτές τις γιορτές θα τις γιορτάσουμε με την οικονομική κρίση να έχει κτυπήσει για τα καλά την πόρτα της Κύπρου , και με την υποχρέωση , μη έχοντας άλλη επιλογή να προχωρήσουμε σε δανειακή σύμβαση με τις χώρες μέλη της ΕΕ και με το ΔΤΝ, για να μην οδηγηθεί η χώρα σε άτακτη χρεωκοπία. Πρόσθεσε ακόμη πως δεν είναι η ώρα της ανάλυσης των αιτιών και των αιτιατών, και είπε, πως αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους να αποτυπώσουν έμπρακτα τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. δηλαδή συνέχισε, «της αλληλεγγύης και της συνοχής».

Ο κ. Ομήρου, συμπλήρωσε ακόμη, πως μόνο με πολιτικές αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας όπως αυτές έχουν εφαρμοσθεί σε ορισμένες χώρες του Ευρωπαικού νότου, δεν θα βγούμε από την ύφεση και την στασιμότητα , δεν θα φύγουμε από την κρίση και δεν θα οδηγηθούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας .

Απο την πλευρά του διοικητής της Ταξιαρχίας Χριστάκης Παπανικολάου ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και ευχαρίστησε τον κ Ομήρου και τους βουλευτές της επαρχίας Πάφου για την επίσκεψη τους στο Στρατόπεδο Χρίστου Κέλλη και Μιλτιάδη Στυλιανού στην Κισσόνεργα.

Keywords
Τυχαία Θέματα