ΕΔΕΚ: Συγχυσμένοι και χωρίς επιχειρήματα Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ για οικονομία

11:22 18/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απάντηση Γραφείου Τύπου ΚΣ ΕΔΕΚ στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του ΑΚΕΛ

Τόσο η Κυβέρνηση όσο και η ηγεσία του ΑΚΕΛ σκόπιμα αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί της ουσίας των ερωτημάτων που έχει θέσει η ΕΔΕΚ. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Δεν έχουν επιχειρήματα.

Φυσικά η σύγχυση που επικρατεί τόσο στην κυβέρνηση

όσο και στην ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι προφανής. Από πότε οι οίκοι αξιολόγησης, των οποίων οι αναφορές που προειδοποιούσαν για την κατάσταση στην Κύπρο και απαξιώνονταν από το ΑΚΕΛ, από όργανα του καπιταλισμού και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής μετατράπηκαν σε σημεία αναφοράς και «ενίσχυσης των θέσεων τους»; Από πότε το ΔΝΤ έπαψε να είναι κακό για το ΑΚΕΛ και προσφεύγει σε αυτό για ενίσχυση; Με τους εκπροσώπους της τρόικας θα συζητούν φιλολαικά μέτρα ή νεοφιλελεύθερα μέτρα αυστηρής λιτότητας;

Αποφεύγουν σκόπιμα να αναφερθούν στις ευθύνες τους για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τη ραγδαία επιδείνωση των δημοσιονομικών δεικτών.

Αποφεύγουν να αναφέρουν γιατί τα μέτρα τα οποία έλαβαν όπως ισχυρίζονται δεν έχουν αποδώσει παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων. Γιατί η ανεργία καλπάζει με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Ποιος ευθύνεται για το συνεχές κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γιατί τέλος η χώρα αποκλείστηκε από τις διεθνείς αγορές και οδηγήθηκε στο μηχανισμό στήριξης.

Σκόπιμα αποφεύγουν να αναφέρουν ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μηχανισμού Στήριξης με κίνδυνο ακρωτηριασμού της κρατικής μας κυριαρχίας, αλλά και εμφανείς τους κινδύνους για την πορεία του εθνικού μας θέματος.
Η συνεχής επίκληση, η πρόσφατα ανακαλυφθείσα, ότι για όλα φταίει η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο τραπεζικός τομέας δεν πείθουν και δεν απαλλάσσουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΑΚΕΛ από τις τεράστιες ευθύνες.

Δυστυχώς η πολιτική τους δεν έχει πτωχεύσει μόνο τη χώρα, έχει υποθηκεύσει το οικονομικό μέλλον και των επόμενων γενιών.
Εάν η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ επιθυμούσαν πραγματικά τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για αντιμετώπιση της Τρόικας, τότε θα υπήρχε η ελάχιστη ενημέρωση για τις διαβουλεύσεις που έγιναν με τους αντιπροσώπους της (Τρόικας). Η ΕΔΕΚ ακόμα αναμένει τα κυβερνητικά μέτρα τα οποία δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών να αποστείλει στα κόμματα.

Η Ιρλανδία όντως θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς την Κυβέρνηση όσον αφορά τη κοινή συνδιαβούλευση των πολιτικών δυνάμεων, την άμεση υιοθέτηση ολοκληρωμένων μέτρων και τη γρήγορη επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές. Όπως παράδειγμα θα έπρεπε να είναι η Μάλτα και το Λουξεμβούργο. Για τις χώρες αυτές δεν υπήρχε παγκόσμια οικονομική κρίση;

Αυτοί που κάλεσαν την Τρόικα στην Κύπρο και προχωρούν στην παγοποίηση αναπτυξιακών έργων δε μπορούν να δίνουν συμβουλές σε άλλους. Επανειλημμένα διατυπώσαμε τη θέση μας ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μέτρα αυστηρής λιτότητας που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα. Είμαστ

Keywords
Τυχαία Θέματα