ΕΔΕΚ: Η ΑΗΚ να αναθεωρήσει την απόφαση της

16:06 4/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς την Αρχή Ηλεκτρισμού να αναθεωρήσει την απόφασή της για επιβολή πέντε ευρώ και 5% επιπλέον τόκο στους μη έγκαιρα πληρωθέντες λογαριασμούς.

Με δηλώσεις στη Λάρνακα, ο επικεφαλής της Θεματικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι «η συνεχής

αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος από πέρσι μέχρι φέτος – περίπου 44% – όπως και η απόφαση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου να επιβάλλει πέντε ευρώ σε κάθε μη έγκαιρα πληρωμένο λογαριασμό καθώς και 5% επιπλέον τόκο στους μη έγκαιρα πληρωθέντες λογαριασμούς, επηρεάζουν άμεσα τα χαμηλά στρώματα του κυπριακού λαού, επηρεάζουν άμεσα τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους».

Θα πρέπει, συνέχισε, «κάποιοι να αντιληφθούν ότι εν καιρώ οικονομικής κρίσης, εν καιρώ που ο καθένας δεν γνωρίζει εάν θα έχει δουλειά ή όχι, δεν μπορούν να προχωρούν και να επιβάλλουν συνεχώς φορολογίες».

Θέλω να τονίσω, ανέφερε ο κ. Βαρνάβα, ότι «την πλήρη ευθύνη την φέρει η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση η οποία έταξε στον κυπριακό λαό μια πιο δίκαιη κοινωνία, μια πιο αξιοπρεπή ζωή. Δυστυχώς όμως αυτή η κυβέρνηση έφερε τον κυπριακό λαό να εξευτελίζεται στο να παρακαλεί τους υπαλλήλους της ΑΗΚ να μην προχωρήσουν στην αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ή να προχωρήσουν στο διακανονισμό».

Ταυτόχρονα κάλεσε την ΑΗΚ «να αναθεωρήσει την απόφαση της για την επιβολή των πέντε ευρώ και το 5% επιπλέον τόκο στους μη έγκαιρα πληρωθέντες λογαριασμούς. Επίσης καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τελικά τις ευθύνες» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα