ΕΔΕΚ : Θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς

12:11 21/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση νόμου για τους διορισμούς των Προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών θα καταθέσει στη Βουλή το ΚΣ ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, Γιαννάκη Ομήρου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση του ΔΗΣΥ για τους Ημικρατικούς οργανισμούς, ο κ. Ομήρου είπε ότι το κόμμα του έχει ετοιμάσει εδώ και αρκετούς μήνες την πρόταση νόμου αυτή και θα την καταθέσουν μαζί με τις άλλες εισηγήσεις

και προτάσεις που θα επεξεργαστούν στη Βουλή. Τα μέλη των ΔΣ των Ημικρατικών, πρόσθεσε, κατά την άποψη της ΕΔΕΚ πρέπει να έχουν ειδικές γνώσεις περί του αντικειμένου, να υπάρχει ανοικτή προκήρυξη δημοσίως για εκδήλωση ενδιαφέροντος, να γίνεται αξιολόγηση και ”να έχει λόγο και η Βουλή των Αντιπροσώπων”.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΔΗΣΥ για όριο θητείας στους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, ο κ. Ομήρου είπε ότι η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη για συλλογική διαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να επέλθουν εκείνες οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στους θεσμούς που θα αποκαθιστούν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος, τους θεσμούς, την οργανωμένη πολιτική ζωή. Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και θα είναι έτοιμοι να τις συζητήσουν εντός και εκτός Βουλής με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Όσον αφορά τις τοπικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και επηρεάζονται από τις τοπικές ιδιαιτερότητες και η απόπειρα εξαγωγής πολιτικών ”και πολύ περισσότερο κομματικού χαρακτήρα συμπερασμάτων, είναι ανασφαλής και μη αξιόπιστη”.

Σε δηλώσεις το πρωί μετά τη συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία αποτίμησε τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ”ορισμένος αριθμός υποψηφίων Δημάρχων που υποστηρίχθηκαν από την ΕΔΕΚ αλλά και από άλλα πολιτικά κόμματα δεν έχουν εκλεγεί. Παρ’ όλα αυτά, σε μερικές περιπτώσεις όπως στο Δήμο Πάφου και στο Δήμο Αγίου Αθανασίου η διαφορά ψήφων ήταν ελάχιστη”. Πρόσθεσε ότι 17 υποψήφιοι Δήμαρχοι πέτυχαν εκλογή και με την υποστήριξη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και 8 Δήμαρχοι πέτυχαν εκλογή εκεί όπου το Κίνημα κάλεσε για ελεύθερη ψήφο.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά για τα Δημοτικά Συμβούλια το Κίνημα είχε άνοδο σε αρκετούς Δήμους ενώ σε άλλους ελαφρά κάμψη, πρόσθεσε λέγοντας ότι το Κίνημα εξέλεξε σημαντικό αριθμό προέδρων και μελών κοινοτικών Συμβουλίων και Σχολικών Εφορειών.

”Η πολιτική γραμματεία διαπίστωσε σε ορισμένες περιπτώσεις οργανωτικές και άλλης φύσης αδυναμίες και θα εισηγηθεί συγκεκριμένα μέτρα οργανωτικής ανασυγκρότησης”.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, είπε ο Πρόεδρός του, για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνει αυτό που διατύπωνε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και επηρεάζονται από τις τοπικές ιδιαιτερότητες. ”Ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας βαθύτατα πολιτικός θεσμός εντούτοις η απόπειρα εξαγωγής πολιτικών και πολύ περισσότερο κομματικού χαρακτήρα συμπερασμάτων είναι ανασφ

Keywords
Τυχαία Θέματα