ΕΔΕΚ : Έκνομες οι προκλήσεις της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κύπρου

14:05 18/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ δια του Β’ Αντιπροέδρου του Σοφοκλή Σοφοκλέους καλεί την Κυβέρνηση να καταγγείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις προκλήσεις και ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ζητήσει τον άμεσο τερματισμό και την καταδίκη τους.

Με δηλώσεις στη Λάρνακα, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε

ότι το Κίνημα «καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι χθεσινές δύο αεροναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας, η πρώτη 30 ναυτικά μίλια από τη Λεμεσό κοντά στο οικόπεδο 12 και η δεύτερη μεταξύ Αττάλειας και κατεχόμενης Μόρφου αποτελούν ενέργειες που στοχεύουν στην κλιμάκωση της έντασης και στην ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης».

Πρόσθεσε πως «προκλητική και έκνομη είναι και η προγραμματιζόμενη για τις 26 Νοεμβρίου συνάντηση στα κατεχόμενα του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, εκπροσώπου της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων και της Πολυεθνικής εταιρείας SHELL».

Είναι προφανές, συνέχισε ο κ. Σοφοκλέους, ότι «αντικείμενο αυτής της συνάντησης θα είναι έρευνες στα πλαίσια της άκυρης και παράνομης συμφωνίας Τουρκίας – ψευδοκράτους για δήθεν καθορισμό της ΑΟΖ».

Καλούμε τη Κυβέρνηση, κατέληξε ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, «να καταγγείλει τις έκνομες τουρκικές ενέργειες και προκλήσεις προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ζητώντας άμεση και ευθεία καταδίκη του τερματισμού αυτών των προκλήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα