ΕΔΕΚ : Έκκληση για οικονομική εξυγίανση

13:05 15/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης κάλεσε σήμερα «για ακόμη μια φορά την  Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάθεση ενός ολοκληρωμένου πακέτου οικονομικής εξυγίανσης  και να δεσμευθεί ότι θα αναλύσει κάθε κονδύλι που βρίσκεται στους ανεπαρκείς προϋπολογισμούς  και αφορά βάρδιες και επιδόματα ώστε να διασφαλιστεί ότι φαινόμενα Golden Boys θα εκλείψουν».

Σε γραπτή

του δήλωση ο κ. Παπαδάκης αναφέρει ότι «δυστυχώς γινόμαστε και πάλι μάρτυρες της  αδυναμίας της Κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικής εξυγίανσης».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «η συμφωνία του Προεδρικού προβλέπεται στόχευση των κοινωνικών  παροχών που θα εξοικονομούσε 260 εκατομμύρια ευρώ στόχος ο οποίος δεν φαίνεται να  επιτυγχάνεται με τη συγκεκριμένη στόχευση ενώ από την άλλη τα στοιχεία για τα παχυλά  επιδόματα και τα ποσά για υπερωρίες που λαμβάνουν συγκεκριμένες ομάδες υπαλλήλων  προκαλούν».

Ακόμη πιο προκλητικό, συνέχισε ο κ. Παπαδάκης, «είναι ότι αυτά τα επιδόματα θεωρούνται  συντάξιμα, κάτι το οποίο εντοπίσαμε και τονίσαμε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στη συνάντηση στο Προεδρικό στις 22 Ιουλίου 2011».

Ο Γραμματέας του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι «οι κοινωνικές παροχές έχουν ως σκοπό την επίτευξη σωστών συνθηκών διαβίωσης για όλους τους πολίτες και είναι ξεκάθαρο ότι τασσόμαστε υπέρ της παροχής τους σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «πασχαλινά επιδόματα προς όλους ανεξαίρετα τους συνταξιούχους, διότι η Κυβέρνηση είναι μάγκες να δίνουν τέτοια επιδόματα εν καιρώ κρίσης, δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό παρά το να δημιουργήσουν τρύπες στα δημόσια οικονομικά».

Πρόσθεσε ότι «από την άλλη θα πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας διότι τα επιδόματα και οι υπερωρίες και η μεγέθυνση του δημόσιου τομέα έγινε και στις περιόδους άλλων Κυβερνήσεων».

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η στόχευση των κοινωνικών παροχών δεν πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να τιμωρεί τους συμπολίτες μας που συμπληρώνουν και καταθέτουν κανονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις, και ως εκ τούτου τα εισοδήματα τους μπορούν εύκολα να επιβεβαιωθούν».

Είναι γι αυτό το λόγο, είπε ο κ. Παπαδάκης, «που προτείναμε επανειλημμένα ότι με την αίτηση για παροχή οικονομικής βοήθειας από το κράτος ο αιτητής θα πρέπει να υποβάλει κατάσταση περιουσίας ενώ όσον αφορά τη φοιτητική χορηγία προτείναμε την επαναφορά των φορολογικών αφαιρέσεων».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών να αναλύσει τις κατηγορίες των προκλητικών επιδομάτων που είναι συντάξιμα και να προχωρήσει στην άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που αποτελεί πρόκληση για τους 31.000 συμπολίτες μας που βρίσκονται στην ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα