Ε. Βενιζέλος: Δεν θα ξεπαγώσουν ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας

15:49 5/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα ξεπαγώσουν ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας, διαβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τον Πρόεδρο, Γιώργο Λιλλήκα, και αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών σε συνάντησή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Συμμαχία Πολιτών, μετά τη συνάντηση ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι «είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση

με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα διάφορα σενάρια τα οποία φημολογούνται ή επιχειρούνται να προωθηθούν από διάφορες χώρες ή παράγοντες της Ε.Ε. ιδιαίτερα αναφορικά με το ενδεχόμενο να ξεπαγώσουν κάποια ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας που είχε παγώσει η Κυπριακή Δημοκρατία».

«Ο κ. Βενιζέλος ήταν καθησυχαστικός ότι δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί θα επρόκειτο για μια αρνητική εξέλιξη», είπε ο κ. Λιλλήκας.

Πρόσθεσε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων μέσα στο συγκεκριμένο διεθνές περιβάλλον και τις συγκεκριμένες συνθήκες, εκφράζοντας τις δικές μας ανησυχίες αλλά και κάποιες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαμε να προκαταλάβουμε κάποιες ενδεχόμενα αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό».

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι με τον κ. Βενιζέλο συζητήθηκε και το θέμα της Ουκρανίας την οποία ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης επισκέφθηκε πρόσφατα.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, «εκφράσαμε και τη δική μας θέση, θεωρώντας ότι θα ήταν λάθος με τον τρόπο που έχει ξεκινήσει και εξελιχθεί η κρίση στην Ουκρανία να συρθεί η ΕΕ και κυρίως η κυπριακή και η ελληνική Κυβέρνηση σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Ανέφερε ότι «αυτό θα πλήγωνε τα εθνικά μας συμφέροντα και την σχέση μας με τη Ρωσία και ο κ. Βενιζέλος μας διαβεβαίωσε πως απ’ ότι φαίνεται τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται και πρόκειται για μια θετική εξέλιξη κατά την άποψη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα