Ε. Χριστόφια: Το βιβλίο αποτελεί μοναδικό μέσο καλλιέργειας της σκέψης

18:42 15/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το βιβλίο στη σύγχρονη εποχή αποτελεί μοναδικό μέσο καλλιέργειας της σκέψης, δήλωσε σήμερα η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ελση Χριστόφια, η οποία πρόσθεσε πως το βιβλίο είναι ένα σύμβολο αξιών και μέσο αναζήτησης της ατομικής και συλλογικής μας υπόστασης, είναι ένας ολοζώντανος και φωτεινός θησαυρός γνώσεων, ιδεών και σκέψης.

Σε χαιρετισμό της, στο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Εκδοτικός Οίκος «Αναζητήσεις», η κ. Χριστόφια είπε πως «η διοργάνωση του σημερινού Φεστιβάλ Βιβλίου, αποτελεί μια ξεχωριστή εκδήλωση που απευθύνεται στη συνείδηση

και την καρδιά των ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο, και όχι μόνο.

«Είναι μια ευκαιρία για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να γίνουν δέκτες των μηνυμάτων αυτής της εκδήλωσης και να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη σημασία και τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το βιβλίο στη διαμόρφωση μιας υγιούς κοινωνίας. Ιδιαίτερα σήμερα, στις ιδιάζουσες και αντίξοες για πνευματική καλλιέργεια, συνθήκες της σύγχρονης εποχής», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε «η επιλογή παρουσίασης αποκλειστικά κυπριακών εκδοτικών οίκων και συγγραφέων έγινε με σκοπό η σημερινή επαφή να επηρεάσει θετικά τον Κύπριο αναγνώστη για το έργο που έχουν να επιδείξουν αξιόλογοι συγγραφείς του τόπου μας, που καταθέτουν την ψυχή τους στις σελίδες των βιβλίων τους».

Σημείωσε πως «είναι γεγονός πως πολλοί Κύπριοι συγγραφείς με τα κείμενά τους έχουν αποδείξει τις δυνατότητες τους και την προοπτική που έχει η σύγχρονη κυπριακή λογοτεχνία», για να προσθέσει πως «αυτό το πέτυχαν με τη βοήθεια εκδοτικών οίκων που δεν αναζητούν μόνο το στοιχείο του ευυπόληπτου, αλλά είναι έτοιμοι να δώσουν ευκαιρίες, ρισκάροντας πολλές φορές όσον αφορά το αποτέλεσμα».

Συνεχίζοντας είπε πως η ανεκτίμητη επίδραση του βιβλίου στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της δημιουργικής αναζήτησης, της γόνιμης ανησυχίας, είναι αναμφισβήτητη, προσθέτοντας πως «είναι γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους που το Υπουργείο Παιδείας στήριξε ένθερμα την πρωτοβουλία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών για τη δημιουργία Λεσχών Βιβλίου στα σχολεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα