Δυσκολίες στη φετινή χρηματοδότηση της ΔΕΑ εντοπίζει ο Ι. Κασουλίδης

13:02 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις που έλαβαν από την μία πλευρά η Επιτροπή Εξωτερικών και από την άλλη η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, για το θέμα της συνέχισης ή μη της χρηματοδότησης από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, των δραστηριοτήτων της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, κάνουν, για φέτος, πολύ δύσκολη τη συνέχιση αυτής της χρηματοδότησης, αναφέρει ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Όπως επισημαίνει στο Στρασβούργο ο κ. Κασουλίδης, ενώ η Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε στις 6 Σεπτεμβρίου

τροπολογία του ιδίου, για οικονομική ενίσχυση 3 εκατομμυρίων ευρώ του έργου της ΔΕΑ και της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου απέρριψε την ίδια ακριβώς τροπολογία, που είχε υποβάλλει ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής και εισηγητής για τους αγνοούμενους της Κύπρου Σιμόν Μπουζουτίλ.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ο κ. Κασουλίδης, η πρόταση προσκρούει φέτος στη γενική βούληση των Πολιτικών Ομάδων, όπως ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός περιοριστεί στο ποσό που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς προσθήκες, λόγω των γενικότερων δημοσιονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ΕΕ και τα κράτη μέλη ξεχωριστά.

Σημειώνεται ότι χθες, ο εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα των αγνοουμένων της Κύπρου, Μαλτέζος ευρωβουλευτής Σιμόν Μπουζουτίλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο, δήλωσε ότι “εκτός από οικονομικούς πόρους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά την πλήρη πρόσβαση της ΔΕΑ σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών ζωνών».

Δεν αναφέρθηκε, όμως, στην απόρριψη της σχετικής τροπολογίας του από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνοντας μόνον ότι “για άλλη μια φορά φέτος, έχουμε καταθέσει μια τροπολογία στον προϋπολογισμό της ΕΕ για την παροχή τριών εκατομμυρίων ευρώ για το σκοπό αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα