Δύο νεκροί στην Τουρκία σε χθεσινές διαδηλώσεις

09:42 13/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ένας αστυνομικός και ένας 22χρονος νεαρός έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν την κηδεία του 14χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Ο αστυνομικός στην επαρχία Τούντελι ήταν θύμα των δακρυγόνων της ίδιας της αστυνομίας, ενώ ο 22χρονος νεαρός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ δύο ομάδων στην Κωνσταντινούπολη κοντά στη γειτονιά του Μπερκίν Ελβάν. Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, στην περιοχή δεν υπήρχε αστυνομία κατά τη συμπλοκή των ομάδων αυτών.

Στο

μεταξύ ο πατέρας του Μπερκίν Ελβάν έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ στο τουρκικό κανάλι CNNTurk, καλώντας τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να του βρει το δολοφόνο του παιδιού του. “Αν ο Πρωθυπουργός θέλει, μπορεί να το κάνει επειδή ο ίδιος έδωσε την διαταγή”, είπε ο πατέρας του Μπεκίν Ελβάν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 24, κλήθηκε να σχολιάσει τις νέες διαδηλώσεις. “Η Τουρκία τα έχει ξεπεράσει αυτά, όλα έρχονται σαν άνεμος και φεύγουν. Και το Μάιο και τον Ιούνιο έκαναν τα ίδια πράγματα. Η αγορά επανήλθε κανονικά. Σήμερα το πρωί έγιναν αρνητικά πράγματα. Μέχρι το βράδυ το χρηματιστήριο άρχισε να ανεβαίνει”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα