Δύο νεκροί από την κακοκαιρία της Δευτέρας στη Βρετανία

09:26 24/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δύο νεκρούς άφησε πίσω της η πρώτη ημέρα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χριστουγεννιάτικη Βρετανία, με κύρια χαρακτηριστικά τις συνεχείς καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις άνεμους.

Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τον ποταμό Ρόθαϊ στην Κούμπρια της βορειοδυτικής Αγγλίας. Οι διασώστες ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον άτυχο άνδρα να πέφτει στο νερό.

Στο Γκουίνεντ της βορειοδυτικής Ουαλίας βρέθηκε η σορός μίας γυναίκας σε ρέμα που είχε υπερχειλίσει κοντά στο σπίτι της.

Εξάλλου, την Κυριακή ένας οδηγός έχασε τη ζωή του σε

καραμπόλα τριών οχημάτων στην Κορνουάλη, με τις αρχές να θεωρούν ότι το δυστύχημα οφείλεται στην έντονη χαλαζόπτωση.

Η έντονη κακοκαιρία άρχισε από το νοτιοδυτική Αγγλία και έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Συνολικά 27.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει σε ισχύ συναγερμούς για πλημμύρες σε πολλά σημεία της χώρας, δρομολόγια τρένων και πτήσεις ακυρώθηκαν ή πραγματοποιήθηκαν με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ κλειστές μέχρι τουλάχιστον το πρωί της Τρίτης είναι γέφυρες, ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ακόμα και χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα.

Το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον υποχρεώθηκε να κλείσει λόγω των σφοδρότατων ανέμων που έφτασαν έως και τα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν ελαφρώς την Τρίτη σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ σε άλλες, όπως κυρίως η Βόρεια Ιρλανδία, προβλέπεται ότι θα ενταθούν περισσότερο. Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται ξανά την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα