Δόθηκε το πρώτο ποσό για την ιδιωτικοποίηση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

11:05 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιταγή 100 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε ο πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας Τασγιαπί, Εμρουλάχ Τουρανλί, η οποία κέρδισε την δημοπρασία για τα δικαιώματα χρήσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στον «πρωθυπουργό», Ιρσέν Κιουτσιούκ, τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ και τον «υπουργό μεταφορών και συγκοινωνιών», Ερσάν Σανέρ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, λαμβάνοντας την επιταγή ο κ. Κιουτσιούκ είπε πως το νέο αεροδρόμιο θα ανυψώσει το ψευδοκράτος στα μάτια του κόσμου και θα είναι άξιο του τ/κ «λαού». Πρόκειται για τερματικό υψηλών προδιαγραφών και ένα αεροδρόμιο

που θα ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα,πρόσθεσε.

Η επίδοση της επιταγής έγινε χθες το απόγευμα πριν τη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου, στο «πρωθυπουργικό γραφείο».

Ο κ. Τουρανλί ανέφερε ότι το ποσό των 100 εκ ευρώ είναι ένα μόνο μέρος και θ’ αρχίσουν να πληρώνουν και τα 225 εκ ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτά, πρόσθεσε λέγοντας ότι η εταιρεία του τα επόμενα 25 χρόνια που θα έχει τα δικαιώματα χρήσης του παράνομου αεροδρομίου θα πληρώσει στο ψευδοκράτος 400 επιπλέον εκ ευρώ. Σαν όμιλος εταιρειών είπε, θα στηρίξουν και τις άλλες ιδιωτικοποιήσεις στα κατεχόμενα και στοχεύουν να κάνουν το Ερτζιάν ένα αεροδρόμιο διεθνών προτύπων όπως είναι και το αεροδρόμιο της Αντάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα