Δόθηκαν οι επιστολές πλεονασμού – Αναστέλλονται δρομολόγια, πωλούνται αεροσκάφη

18:23 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

ΕΙΔΗΣΗ 18:17 - Στην παράδοση επιστολών για πλεονασμό 210 εργαζομένων προχώρησε σήμερα το νέο ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, κίνηση η οποία έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μη υλοποίηση της απόφασης στοιχίζει στην εταιρεία 100.000 ευρώ την ημέρα ενώ η ζημιά από πέρσι στοίχισε στην εταιρεία πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών:

Σήμερα οι Κυπριακές Αερογραμμές

έχουν προχωρήσει σε ένα πολύ τολμηρό και αποφασιστικό βήμα. Εχουν ξεκινήσει να υλοποιούν το Σχέδιο Πλεονασμού Προσωπικού, το οποίο για διάφορους λόγους είχε παραμείνει στο συρτάρι και απειλούσε την ίδια την ύπαρξη των Κυπριακών Αερογραμμών. Ο πλεονασμός είναι μια διαδικασία που, ενώ όλοι αναγνωρίζουν ότι έπρεπε προ πολλού να είχε ολοκληρωθεί, προκειμένου να σταματήσει μια μεγάλη πληγή που προκαλεί τεράστια οικονομική αιμορραγία, καθυστερούσε, σε βαθμό που η Εταιρεία απειλείτο με άμεσο κλείσιμο. Λαμβανομένου υπόψη ότι η αποδέσμευση του πλεονάζοντος προσωπικού καθυστερούσε εδώ και αρκετό καιρό, κάθε μήνα προστίθετο μια ζημιά πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από πέρσι το σύνολο της ζημιάς λόγω μη υλοποίησης αυτής της απόφασης, ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ. Εξάλλου κάθε μέρα που περνά η ζημιά αυτή ανέρχεται γύρω στις 100.000 ευρώ, για αυτό άλλωστε και ξεκινήσαμε τη διαδικασία από σήμερα, αρνούμενοι οποιαδήποτε νέα αναβολή, καθότι δεν υπάρχει πολυτέλεια για χάσιμο άλλου χρόνου και χρήματος.

Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο ακτινογραφήσαμε από την πρώτη μέρα την κατάσταση της Εταιρείας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η συνέχιση της αδράνειας ή της αναβολής ως προς την εφαρμογή αποφάσεων, όπως η πιο πάνω, θα οδηγούσε την Εταιρεία με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να δημιουργήσουμε προύποθέσεις που να διασφαλίζουν προοπτική αποφασίσαμε άμεσα να κάνουμε εκείνο που επιβάλλουν οι άκρως κρίσιμες περιστάσεις.

Στο λίγο διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Διοίκηση καλέσαμε τέσσερις συσκέψεις και με τις πέντε Συντεχνίες, όπου αναλύσαμε τα δεδομένα και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Εταιρεία. Υπήρξε εποικοδομητικό κλίμα σε όλες μας τις συναντήσεις. Όλοι αντιλαμβάνονταν ότι η μη λήψη μέτρων, όπως ο πλεονασμός, οδηγεί την Εταιρεία στην καταστροφή. Εξήγησα παράλληλα ότι ήρθαμε στην Εταιρεία όχι για να αναλάβουμε ρόλο εκκαθαριστή, αλλά για να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που θα βάλουν το νερό στο αυλάκι, δίνοντας πνοή ζωής στην Εταιρεία. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε την ζημιογόνο πορεία της, να ανακάμψει και να σταθεροποιηθεί, προκειμένου να είναι σε θέση να προσελκύσει το ενδιαφέρον στρατηγικού συνεργάτη ή επενδυτή. Δεδομένου ότι είναι ξεκάθαρο πως η Εταιρεία δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για να παράσχει οποιεσδήποτε χαριστικές αποζημιώσεις στο προσωπικό που πλεονάζει, κρίναμε και αποφασίσαμε ότι η όποια περαιτέρω καθυστέρηση, στη διαδικασία, μόνο επιπλέον οικονομική απώλεια στην ήδη συσσωρευμένη ζημιά προκαλεί στις Κυπριακές Αερογραμμές χωρίς να επιλύει κανένα απολύτως πρόβλημα. Εμείς, φροντίσαμε να διασφαλιστεί το επίσης σοβαρό θέμα του Ταμείου Προνοίας των υπαλληλων.
Στους υπαλλήλους που θα πλεονάσουν τόσο στην πρώτη όσο και τη δεύτερη φάση θα καταβληθούν πλήρως τα ποσά που δικαιούνται σύμφωνα με τους Κανονισμούς του Ταμείου Προνοίας των Υπαλλήλων Κυπριακών Αερογραμμών, και οποιαδήποτε άλλα δικαιώματά τους που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.

Αναφορικά με τη διαφορά που υπάρχει στη συμφωνία μεταξύ Υπουργικής Επιτροπής και των Συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ, θεωρήσαμε ότι θα διευκρινιστεί στην προγραμματισθείσα για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντηση μεταξύ των ηγεσιών των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Εύχομαι να βρεθεί η καλύτερη λύση γι αυτό το θέμα.
Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι με την διαδικασία που ξεκινήσαμε σήμερα δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά. Και θα πάμε μπροστά, γιατί δεν μπορούμε να πισωγυρίζουμε. Παρά το ότι είμαστε για λίγες μέρες στην Εταιρέια εν τούτοις έχουμε φροντίσει να προωθηθούν και άλλες πτυχές που προβλέπει το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που έχει εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο. Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έχουμε λάβει για να επουλωθεί επίσης μια άλλη μεγάλη πληγή που αιμορραγεί είναι η αναστολή πτήσεών μας σε εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας. Όπως θα γνωρίζετε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρία του, ότι το υφιστάμενο πτητικό έργο μας στα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας θα διαφοροποιηθεί από 1η Ιουλίου 2013 με αναστολή των πτήσεων σε 3 εσωτερικά δρομολόγια και την συνέχιση της εξυπηρέτησης 3 δρομολογίων με αεροσκάφη μας που θα εδρεύουν στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των δρομολογίων: ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα, θήνα – ΗράκλειοΑθήνα και
Αθήνα – ΡόδοςΑθήνα.

Επίσης από 1η Ιουλίου 2013 τα ακόλουθα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ως εξής:
Θεσσαλονίκη – ΗράκλειοΘεσσαλονίκη, με 6 πτήσεις την εβδομάδα (καθημερινά πλην της Τρίτης).
Θεσσαλονίκη – ΡόδοςΘεσσαλονίκη, με 3 πτήσεις την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή).
Ηράκλειο – ΡόδοςΗράκλειο, με 3 πτήσεις την εβδομάδα
(Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή).

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η επέκταση στα δρομολόγια της Ελλάδας από τον Νοέμβριο του 2012 είχε ένα τεράστιο κόστος για την Εταιρεία και δεν ήταν δυνατό να αφήσουμε αυτή οικονομική απώλεια να συνεχίζεται.

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι η οριστική μας απόφαση να αποδεσμεύσουμε τον προσεχή Νοέμβριο από το στόλο μας ένα αεροσκάφος τύπου Α319, ενώ αναζητούμε τρόπο για την αποδέσμευη και δεύτερου αεροσκάφους, στο πλαίσιο πάντοτε των προνοιών του Σχεδίου διάσωσης της Εταιρείας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, μπροστά μας είναι πιεστική η ανάγκη για κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε αν είναι δυνατό χθες και αφορούν το μοντέλο λειτουργίας της Εταιρείας, το στόλο της, τον εμπορικό της προσανατολισμό, τους προορισμούς της, τη βελτίωση του προϊόντος της κλπ. Άμεσης προτεραιότητας είναι επίσης το θέμα της αναδιάρθρωσης της μετά τους πλεονασμούς, καθώς επίσης της βελτίωσης της εταιρικής κουλτούρας, της αύξησης της παραγωγικότητας, προκειμένου οι Κυπριακές Αερογραμμές να καταστούν ευέλικτες και ανταγωνιστικές, επανακτώντας την αίγλη τους και ενισχύοντας το κύρος και την εμπορική τους αξιοπιστία ανάμεσα στο επιβατικό κοινό.

Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν. Δουλεύουμε, μαζί με τους συνεργάτες μου αμέτρητες ώρες με στόχο να κερδίσουμε τη μάχη με το χρόνο και να κάνουμε ότι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε μέλλον και προοπτική σε αυτό τον Οργανισμό που ο τόπος μας χρειάζεται. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την στενή συνεργασία του Προσωπικού, των Συντεχνιών και της Κυβέρνησης για να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα και να προχωρήσουμε.

ΕΙΔΗΣΗ 14:20 - Δίνουν σήμερα τελικά τις επιστολές απόλυση

Tο Πρωί, είχε αποφασιστεί παράταση μέχρι την Πέμπτη στην επίδοση επιστολών για πλεονασμό 210 εργαζομένων, εντούτοις φαίνεται ότι η εταιρεία αποφάσισε να επίδώσει σήμερα τους επιστολές στους εργαζομένους.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα αποστείλουν τελικά τις επιστολές πλεονασμού σε 203 εργαζόμενους και όχι στα 70 πρόσωπα που αποδέχθηκαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία, καθώς ο νομικός σύμβουλος των ΚΑ απεφάνθη ότι δεν μπορεί να υπάρχει αναδρομική ισχύς των επιστολών.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος των ΚΑ, Αντώνης Αντωνίου, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο των συντεχνιών, έτσι ώστε να διαπιστωθεί ότι εάν οι επιστολές αποσταλούν τελικά μετά τη συνάντηση των συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτές θα ισχύουν αναδρομικά, δηλαδή, από σήμερα.

“Εμείς έχουμε γνωμάτευση από τον νομικό μας σύμβουλο, η οποία λέει ρητά ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναδρομικότητας. Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα και δεν έχουμε νομική κάλυψη εμείς θα προχωρήσουμε και θα καλύψουμε και τους υπόλοιπους πλεονασμούς”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αντωνίου.

Διευκρίνισε ότι στην πρωινή συνάντηση με τις ηγεσίες των συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ο ίδιος είχε δεσμευτεί να μην αποσταλούν οι επιστολές σήμερα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προέκυπταν οικονομικές επιβαρύνσεις για την εταιρεία.

“Παρ` όλες τις επιφυλάξεις μου για χάριν καλού κλίματος είπα θα το διερευνήσω το όλο θέμα και περιμέναμε συζήτηση με τον νομικό σύμβουλο των συντεχνιών ότι υπάρχει νομικός τρόπος να καλυφθεί η εταιρεία από ενδεχόμενες επιβαρύνσεις”, είπε.

“Γι` αυτό και δεν έχουμε ακόμη αποστείλει τις υπόλοιπες επιστολές πλεονασμού πέραν των εθελούσιων αποχωρήσεων”, πρόσθεσε, σημειώνοντας όμως ότι αν δεν υπάρχει τρόπος νομικής κάλυψης της εταιρείας τότε οι επιστολές πλεονασμού θα αποσταλούν κανονικά σήμερα, όπως είναι και η απόφαση του ΔΣ των ΚΑ.

Ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι αν οι επιστολές αποσταλούν σήμερα, τότε ξεκινά να τίθεται σε ισχύ η διορία δύο μηνών μέχρι τον πλεονασμό του κάθε υπαλλήλου, κάτι που δεν συνεπάγεται επιπλέον οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας.

“Η απόφαση του ΔΣ είναι να προχωρήσει σήμερα στην αποστολή επιστολών πλεονασμού σε 203 εργαζόμενους στις ΚΑ κυρίως λόγω οικονομικών λόγων, αφού προκύπτουν οικονομικές επιβαρύνσεις της εταιρείας ύψους €100.000 την ημέρα, ενώ υπάρχει όρος (από την Κυβέρνηση) για εκταμίευση κονδυλίων για τις ΚΑ όταν η εταιρεία προχωρήσει στους πλεονασμούς”, είπε.

Υπενθύμισε ότι σε χθεσινές επαφές της Διοίκησης με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΠΚΑ, ΑΣΥΣΕΚΑ, οι συντεχνίες αυτές ανταποκρίθηκαν θετικά και διαβεβαίωσαν γραπτώς ότι δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

ΕΙΔΗΣΗ 13:00 - Δεν θα αποσταλούν σήμερα επιστολές πλεονασμού στις ΚΑ

Από τη συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη μεταξύ των Γενικών Γραμματέων των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, φαίνεται να εξαρτώνται πλέον οι εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, όπως προκύπτει από τις σημερινές εξελίξεις.

Η κοινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΣΥΝΙΚΑ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ενέκρινε πρόταση όπως ανασταλούν οι όποιες κινητοποιήσεις μέχρι τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Η πρόταση προέκυψε στη συνάντηση των συντεχνιών με τον Πρόεδρο των ΚΑ Αντώνη Αντωνίου, νωρίς το πρωί, όπου συμφωνήθηκε να μην αποσταλούν επιστολές πλεονασμού στους 210 εργαζόμενους στην εταιρεία, παρά μόνο στους 70 που έχουν συγκατατεθεί στην αποχώρησή τους (λαμβάνοντας μόνο το μερίδιο που τους αναλογεί από το ταμείου προνοίας).

Ωστόσο, συμφωνήθηκε οι επιστολές και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους θεωρείται ότι ισχύουν από σήμερα, κάτι που συνεπάγεται επιπλέον έξοδα για την εταιρεία. Παράλληλα, η Συνέλευση συμφώνησε πως το ό,τι συμφωνηθεί στη συνάντηση της Πέμπτης θα καλύπτει και τους 70 εργαζομένους που έχουν ήδη αποδεχθεί την εθελούσια αποχώρησή τους.

“Η Γενική Συνέλευση των μελών ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση της ηγεσίας ότι θεωρείται ημέρα έναρξης πλεονασμού η 17η Ιουνίου, ενώ ταυτόχρονα σε κάποιους που έχουν επιλέξει εθελοντικά αποχώρηση θα αποσταλεί (σήμερα) επιστολή και για τους υπόλοιπους αναγκαστικούς πλεονασμούς παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι την Πέμπτη οπόταν θα γίνει η συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, ανέφερε στις δηλώσεις μετά το πέρας της Συνέλευσης ο ΓΓ της ΣΥΝΥΚΑ Ανδρέας Πιερίδης.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της εταιρείας για το ότι στη σημερινή συνάντηση “επικράτησε πνεύμα ευθύνης και συλλογικότητας και έχουμε ξεφύγει από το αδιέξοδο των οποιωνδήποτε απεργιακών κινητοποιήσεων”.

“Αυτή τη στιγμή πρέπει σε όλους μας να πρυτανεύσει η λογική και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ούτως ώστε στη συνάντηση που θα υπάρξει εντός της εβδομάδος στο Προεδρικό να βρεθεί η χρυσή τομή για να μπορέσει η δεινοπαθούσα εταιρεία να ορθοποδήσει και πιστεύω το μέλλον θα είναι λαμπρό για την εταιρεία”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Πιερίδης απέφυγε να απαντήσει στο τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή, λέγοντας ότι στον κοινωνικό διάλογο όταν όλα μπουν στο τραπέζι πάντα υπάρχει η χρυσή τομή. “Αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί λύση”, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου μίλησε για “εκβιαστική στάση” από πλευράς Κυβέρνησης έναντι των εργαζομένων των ΚΑ και για “αθέτηση της υπογραφής τους όσον αφορά την καταβολή αποζημιώσεων”.

“Ο Πρόεδρος της εταιρείας μας έχει καλέσει και του ζητήσαμε να μην επιδώσει επιστολές πλεονασμού στους εργαζόμενους, προκειμένου να δοθεί ευκαιρία στη συνάντηση που θα γίνει στο Προεδρικό την Πέμπτη να μας εξηγηθεί γιατί η Κυβέρνηση έχει αναιρέσει την υπογραφή της”, είπε.

Όπως πρόσθεσε, η μη αποστολή των επιστολών πλεονασμού “ήταν προϋπόθεση αυτό προκειμένου να μην εισηγηθούμε τη λήψη άμεσων μέτρων από τη Γενική Συνέλευση”.

“Ο Πρόεδρος”, συνέχισε, “υποσχέθηκε ότι δεν θα επιδώσει τις επιστολές πλεονασμού πέραν από αυτούς που έχουν δηλώσει εθελοντικά και εμείς έχουμε διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που δοθούν μετά την Πέμπτη οι επιστολές πλεονασμού, τότε θα έχουν ισχύ από τη σημερινή ημερομηνία”.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι στη συνάντηση της Πέμπτης “η Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις”, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “θέλουμε να ακούσουμε τους λόγους που η Κυβέρνηση έχει αποσύρει την ίδια της την υπογραφή και δεν εφαρμόζει την απόφαση του ίδιου του Υπουργικού που είχε ληφθεί πριν δύο μήνες και ανάλογα θα πράξουμε”.

Εξάλλου, μιλώντας ενώπιον της Συνέλευσης, ο ΓΓ της ΟΗΟ-ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία είπε ότι “είναι αδιανόητο” η συμφωνία που συνομολογήθηκε με την Κυβέρνηση στις 12 Απριλίου θα αθετείται και ότι οι συντεχνίες θα ζητήσουν να ακούσουν το γιατί η Κυβέρνηση “διαφοροποίησε τη συμφωνία”. Σημείωσε ακόμη ότι “φαίνεται ότι από όσους θα πλεονάσουν θα λάβουν τα όσα τους αναλογούν από το ταμείο προνοίας”.

“Βρόμικο παιγνίδι” από ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΠΚΑ, ΑΣΥΣΕΚΑ

——————————————————————

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ο κ. Πιερίδης μίλησε για “βρόμικο παιγνίδι” από υπόλοιπες συντεχνίες των ΚΑ (ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΠΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ) που υπό το καθεστώς εκβιασμών, όπως είπε, απεδέχθησαν εθελούσια αποχώρηση χωρίς πρόσθετες αποζημιώσεις. “Δεν είστε τσιράκια κανενός”, είπε απευθυνόμενος στα μέλη των δύο συντεχνιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Νεοφύτου ζήτησε από τη Συνέλευση εξουσιοδότηση για λήψη απεργιακών μέτρων αν μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν επιλυθεί το όλο ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε και την “κατάληψη αεροδρομίων”.

“Αν δεν λάβουμε ενωμένοι τα μέτρα που θα πετύχουν, εμείς θα χάσουμε”, είπε.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΚΑ

—————————

Εξάλλου οι δύο συντεχνίες σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο των ΚΑ τον ενημερώνουν για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη έκτακτη συνέλευση των μελών τους.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι γίνεται αποδεκτή η εισήγηση για έναρξη του πλεονασμού για σκοπούς προειδοποίησης η 17.6.2013, ούτως ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε επιπρόσθετο κόστος στην Εταιρεία και ότι “αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην Εταιρεία να επιδώσει επιστολές πλεονασμού σε άτομα που έχουν ήδη εκδηλώσει οικιοθελώς επιθυμία για αποχώρηση και οι οποίοι θα καλυφθούν από οποιαδήποτε συμφωνία γίνει στην επικείμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

“Η επίδοση επιπρόσθετων επιστολών πλεονασμού θα δοθούν μετά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 20.6.2013. Με γνώμονα την πιο πάνω εξέλιξη, ευελπιστούμε ότι το όλο θέμα που δημιουργήθηκε μπορεί να οδηγηθεί σε επίλυση, οπότε σας καλούμε στο μεσοδιάστημα και μέχρι τη συνάντηση των συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αξιοποιήσουμε τις όποιες επιλογές υπάρχουν για το καλό της Εταιρείας”, καταλήγουν οι δύο συντεχνίες.

ΕΙΔΗΣΗ 09:58 -Δεν θα αποσταλούν σήμερα επιστολές πλεονασμού στις ΚΑ

Αποφεύγεται για την ώρα – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – η απεργία στις Κυπριακές Αερογραμμές, καθώς η εταιρεία δεν θα αποστείλει σήμερα επιστολές πλεονασμού σε 210 υπαλλήλους, αναμένοντας τη συνάντηση των Γραμματέων των συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως αναφέρθηκε σε έκτακτες συνελεύσεις των δύο συντεχνιών, ο Πρόεδρος της εταιρείας ενημέρωσε σήμερα τις συντεχνίες ότι θα αποσταλούν επιστολές σε 70 άτομα μόνο, που ήδη έχουν δεχθεί να αποχωρήσουν.

Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αποσταλούν επιστολές πλεονασμού, δήλωσαν οι Αντώνης Νεοφύτου και Ανδρέας Πιερίδης της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ αντίστοιχα.

Keywords
δρομολογια, νίκος αναστασιάδης, εταιρεία, νέα, πεο, σεκ, λύση, αναδιαρθρωση, ελλαδα, κυπρος, αθηνα, θεσσαλονικη, ηρακλειο, ροδος, κυπε, ρητά, ισχύ, ιουνίου, εκκρεμότητα, γνώμονα, απεργια, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, ρητά, το θεμα, βημα, εμπορικη, εξουσιοδοτηση, θεμα, πλαισιο, πτησεις, σημερινη, ωρα, αιγλη, απωλεια, βρισκεται, γινει, γινεται, γνώμονα, διαστημα, δηλωσεις, διοικηση, δοθει, διορια, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκρεμότητα, ελπιδα, εβδομαδα, εξελιξη, εξοδα, επρεπε, επιθυμια, εταιρεία, ζημια, ζωης, ιδια, ισχυς, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, λειτουργια, ληψη, λύση, μηνες, νερο, νικο, νομικη, παντα, ορος, παμε, πεμπτη, πεο, πνοη, υπογραφη, πρωι, ρολο, σεκ, συζητηση, σχεδιο, τομη, υλοποιηση, ισχύ, χρυση, χρυση τομη, ωρες, κυπε, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, ευχερεια, ιουνίου, μπροστα, πληγη, θελω να, θετικα
Τυχαία Θέματα