Δωρεάν ηλεκτρονικές βίζες από Κύπρο σε Ουκρανούς προανήγγειλε ο Γκρίσενκο

21:23 27/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνία με τη Λευκωσία για τη χορήγηση δωρεάν ηλεκτρονικών θεωρήσεων διαβατηρίου σε Ουκρανούς πολίτες επιτεύχθηκε, σύμφωνα με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Κονσταντίν Γκρίσενκο, ο οποίος ανέφερε τη σχετική πληροφορία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, από όπου αναδημοσιεύεται σε πολλά ουκρανικά ΜΜΕ.

«Είναι το πρώτο θετικό της νέας εργασιακής σεζόν, πετύχαμε καταρχήν συμφωνία για τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος

θεωρήσεων με την Κύπρο», έγραψε ο Γκρίσενκο, εξηγώντας ότι η απλοποίηση της διαδικασίας έγκειται στο ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά. «Στην Πρεσβεία δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει κανείς, η βίζα θα είναι ηλεκτρονική και δωρεάν», εξήγησε ο Ουκρανός Υπουργός.

Η διαδικασία αυτή κατά τον Υπουργό θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο,, «διευκολύνοντας τις επισκέψεις σε άλλο ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και συνεχίζοντας τις σχετικές προσπάθειες της ουκρανικής Κυβέρνησης, που απλοποίησε πρόσφατα το καθεστώς έκδοσης θεωρήσεων με την Πολωνία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Σλοβακία.

Αρκετά ουκρανικά ΜΜΕ επικαλούνται εκτός από τον Ουκρανό Υπουργό και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο, από όπου φέρεται να διευκρινίστηκε ότι η νέα ρύθμιση ισχύει για βίζες μίας εισόδου και διαμονής όχι περισσότερων από 90 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα