Δίπλα στους ομογενείς της Πάφου ο Δήμος

10:22 9/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι ο Δήμος Πάφου θα σταθεί δίπλα στους ομογενείς της Πάφου και το 2014, έστειλε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι ομογενείς για την κοπή της βασιλόπιτας τους.

Ο κ Βέργας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθρόα προσέλευση των Ελληνοποντίων στην εκδήλωση και δεσμεύτηκε πως ως δήμαρχος Πάφου , θα στηρίξει τους δημότες της Πάφου που προέρχονται από

τον Πόντο, ενώ σημείωσε πως ανέκαθεν ενδιαφερόταν για τα προβλήματα των ομογενών, τα παρακολουθούσε – όπως είπε- και πάντοτε βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και απευθυνόμενος στους ομογενείς της Πάφου, ο κ Βέργας ανέφερε πως πολλοί εξ αυτών, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη μας , λόγω της οικονομικής κρίσης .

Δεσμεύτηκε επίσης , όπως το 2014, δώσει τη μάχη για το άνοιγμα εργασιών κυρίως σε εργοτάξια ώστε να απασχοληθούν αρκετοί ομογενείς στην Πάφο .Θα προσπαθήσουμε πρόσθεσε, « να βρούμε εκείνα τα κονδύλια, και εκείνους τους τρόπους, για να ξεκινήσει η ανάκαμψη το 2014 στην Επαρχία Πάφου, αλλά και για να επιστρέψουν πίσω και οι εταιρείες, και τα δημόσια έργα».

Κάλεσε μάλιστα όσους τυγχάνουν εκμετάλλευσης από τους εργοδότες τους , να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα, ώστε να παρέμβει και ο ίδιος. Για μένα συνέχισε, « το μεροκάματο του κτίστη, του υπαλλήλου ειδικά σε τέτοια περίοδο είναι ότι σημαντικότερο, και είναι αδιανόητο κάποιοι να εκμεταλλεύονται τέτοιες περιόδους και να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα»

Αισθανόμαστε, είπε ο κ Βέργας, ότι « είστε Έλληνες, και γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία των Ελληνοποντίων και του κόσμου ολόκληρου».

Ο κ Βέργας αναφέρθηκε και στην διάκριση που εξασφάλισε ο 20χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξης Ντανατσίδης στο τζούντο και ευχήθηκε στους γονείς του που παρέστησαν στην κοπή της βασιλόπιτας για νέες επιτυχίες.

Η Μάγια Καριμπίδη εκπρόσωπος των Ελληνοποντίων και Γεωργιανών στην Πάφο ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πάφου για την παρουσία του στην εκδήλωση και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του. Η κ Καριμπίδη πρόσφερε και ένα αναμνηστικό δώρο στον κ Βέργα για την προσφορά του και την στήριξη τους προς τους ομογενείς της Πάφου.

Η κ Καριμπίδη σημείωσε πως οι ομογενείς της Πάφου έχουν ενσωματωθεί με την τοπική κοινωνία και συμμερίζονται τις ανησυχίες της κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα