Δηλώσεις υπεύθυνου ΤΑΕ Λεμεσού

15:49 26/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπό διήμερη κράτηση τέθηκε 20χρονος Ελληνοκύπριος, τον οποίο συνέλαβε η Αστυνομία στη Λεμεσό, σε σχέση με την υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε το πρωί της Πέμπτης σε περίπτερο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννη Σωτηριάδη.

Όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Σωτηριάδης «προέκυψε μαρτυρία εναντίον 20χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος συνελήφθηκε με δικαστικό ένταλμα και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε τη διήμερη κράτησή του».

Ο 20χρονος, είπε, «προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται από την αστυνομία, ωστόσο δεν

παραδέχεται τη διάπραξη του αδικήματος».

Η ληστεία διαπράχθηκε το πρωί της Πέμπτης, με τους δυο κουκουλοφόρους δράστες να εισέρχονται σε περίπτερο και αφού πρώτα έριξαν σπρέι στον 70χρονο ιδιοκτήτη, τον κτύπησαν, τον έδεσαν με κολλητική ταινία και πήραν 30 ευρώ.

Ο κ. Σωτηριάδης είπε ακόμα ότι εκκλησιαστικά σκεύη 70 περίπου χιλιάδων ευρώ κλάπηκαν από δυο εκκλησίες σε Λόφου και Συλίκου στην επαρχία Λεμεσού.

Η πρώτη αφορά διάρρηξη της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Συλίκου, η οποία όπως καταγγέλθηκε έγινε το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου. Η διάρρηξη, είπε ο κ. Σωτηριάδης, έγινε αντιληπτή το πρωί της 25ης Οκτωβρίου από τον ιερέα του χωριού, ο οποίος είχε πάει για να ανάψει τα κανδήλια.

Βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν κατάλαβε πως από την εκκλησία έλειπαν όλα τα ιερά σκεύη, όπως κανδήλια, σταυροί, δισκοπότηρα ευαγγέλια και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 22 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία διεξήγαγε εξετάσεις ενώ κλήθηκε και η εγκληματολογική υπηρεσία.

Η δεύτερη διάρρηξη διαπράχθηκε το ίδιο βράδυ στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσολοφίτισσας στη Λόφου και έγινε αντιληπτή το πρωί της 25ης Οκτωβρίου από τον ιερέα του χωριού, ο οποίος επισκέφτηκε την εκκλησία για να την επιθεωρήσει. Σύμφωνα με την αστυνομία, κλάπηκαν ιερά σκεύη αξίας 45 χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι η αστυνομία εκτιμά προς πρόκειται για δυο πρόσωπα τα οποία ήδη καταζητούνται για παρόμοιας φύσης υποθέσεις που διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σωτηριάδης αναφέρθηκε και σε υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συμπλοκή, μαχαιροφορία προς διέγερση τρόμου, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, που διερευνά η αστυνομία στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού «διαπιστώθηκε ότι δυο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν 3 άτομα, είχαν ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου, κοντά σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης μας. Τα τρία πρόσωπα κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους». Στη συνέχεια, είπε, τραυματίστηκαν και μετέβησαν στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού και ιδιωτική κλινική, όπου εξετάστηκαν και διαπιστώθηκε ότι έφεραν τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος τους από αιχμηρό όργανο, πιθανό μαχαίρι.

Το ένα το πρόσωπο, είπε ο κ. Σωτηριάδης, είναι 34χρονος ο οποίος κρατήθηκε σε ιδιωτική κλινική. «Οι άλλοι δυο είναι αδέλφια, 34 και 21 χρόνων, οι οποίοι επίσης εξετάστηκαν από τους ιατρούς και παρέμειναν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.»

Οι τρεις τέθηκαν υπό τετραήμερη κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ ανακρινόμενοι δίδουν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα