Δηλώσεις κομμάτων για την σύσκεψη στο Προεδρικό για την οικονομία

14:02 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συλλούρης: Κοινή προσέγγιση στην οικονομία

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης σχολιάζοντας την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για θέματα οικονομίας, υπενθύμισε ότι το κόμμα του έστειλε δύο επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από τις οποίες ζητούσε κοινή προσέγγιση για την οικονομία.

«Και στις διαβουλεύσεις μας με τα κόμματα έχουμε θεωρώ καταλήξει σχεδόν ομόφωνα σε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι η ανάγκη κοινής προσέγγισης για το μνημόνιο,

όπως είναι η ανάγκη πολυετούς προϋπολογισμού στη βάση του μνημονίου και η ανάγκη επιτελείου μεταρρυθμίσεων και δομικών αλλαγών στο οποίο πρέπει να συμμετέχουν και τα κόμματα», ανέφερε.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι θα είναι χρήσιμη η κατάληξη της σύσκεψης σε κάτι συγκεκριμένο , σημειώνοντας όμως ότι « δεν μπορεί να αποκαταστήσει ( η σύσκεψη) στις σημερινές δύσκολες συνθήκες την συλλογικότητα».

Ομήρου: Όχι σε μέτρα που θα πλήττουν τα μεσαία στρώματα

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, αναφερόμενος στη σύσκεψη στο Προεδρικό για την οικονομία είπε ότι πρέπει να υπάρξει μια προετοιμασία και αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης και του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και πολιτική εποπτεία.

«Να ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία και τα κοινοβουλευτικά κόμματα διότι δεν είναι αρκετή η συνομολόγηση μνημονίου συναντίληψης, είναι απαραίτητο εκείνες οι αποφάσεις που χρειάζεται να επενδυθούν με νομοθετικό χαρακτήρα, να τύχουν της έγκρισης της Βουλής», ανέφερε.

Κατέστησε ακόμη σαφές ότι η ΕΔΕΚ «δεν θα δεχθεί μέτρα που θα αποφασιστούν στο μνημόνιο και θα πλήττουν περαιτέρω τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και χωρίς να υπάρχει μια παράλληλα πορεία πολιτικών για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα