Δηλητηριάστηκαν 43 μαθητές σε κατασκήνωση στα Καννάβια

12:39 12/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεκάδες μαθητές που διέμεναν σε κατασκήνωση της ΣΕΚ στα Καννάβια δηλητηριάστηκαν με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο καθώς και στο νοσοκομείο της Κυπερούντας. Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ μετά από δείπνο που είχαν καταναλώσει.

Συνολικά 43 παιδιά και 4 ομαδάρχες έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση. Οι υγεινομικές υπηρεσίες διενεργούσαν ελέγχους στις εγκαταστάσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγείας τους και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

ΣΕΚ: Μεμονωμένο

περιστατικό η τροφική δηλητηρίαση στα Καννάβια

Πολύ καλή είναι η κατάσταση της υγείας των παιδιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Κυπερούντας χθες βράδυ από τις κατασκηνώσεις της ΣΕΚ στα Καννάβια λόγω τροφικής δηλητηρίασης και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ, σημειώνοντας ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο.

Χθες βράδυ, αναφέρεται, επισκέφθηκαν την κατασκήνωση ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών συνοδευόμενος από τον ανώτερο υγειονομικό επιθεωρητή και άλλους λειτουργούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο των συνθηκών καθαριότητας και υγιεινής που επικρατούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις.

Η ΣΕΚ διαβεβαιώνει ότι «οι μηχανισμοί του Κινήματος επιλήφθηκαν άμεσα της κατάστασης με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους».

«Τα επηρεασθέντα παιδιά διακομίσθηκαν εγκαίρως στο νοσοκομείο Κυπερούντας. Η κατάσταση της υγείας τους σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των επί καθήκοντι γιατρών είναι πολύ καλή και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι κατασκηνωτικές δραστηριότητες συνεχίζονται απρόσκοπτα και τα επηρεασθέντα παιδιά συμμετέχουν κανονικά στα προγράμματα μετά την θεραπευτική τους αγωγή», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι οι κατασκηνώσεις της ΣΕΚ λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και το υπό αναφορά περιστατικό είναι μεμονωμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα