ΔΗΚΟ: Στον ΟΗΕ η ευθύνη προετοιμασίας των συνομιλιών

12:49 11/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ευθύνη για τη σωστή συνέχιση της προσφοράς των καλών υπηρεσιών της Γραμματείας του ΟΗΕ και για την κατάλληλη προετοιμασία των συνομιλιών βρίσκεται στα χέρια του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Μπάν Γκι Μουν και του Ειδικού Συμβούλου του Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ

Άγγελος Βότσης, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, σε δηλώσεις του σήμερα στη Λεμεσό ο κ. Βότσης ανέφερε ότι «τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν ξεκάθαρα τοποθετηθεί ως προς τις προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό».

Ο κ. Ντάουνερ, πρόσθεσε, «οφείλει να μεταφέρει τις απόψεις αυτές στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της για προσφορά των καλών της υπηρεσιών στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τη σχετική εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές που έχουν θέσει με τα διάφορα ψηφίσματά τους για το Κυπριακό».

Το ΔΗΚΟ, συμπλήρωσε ο κ. Βότσης, «θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο στις ιδιαίτερες επαφές του με τον κ. Ντάουνερ, όσο και με δημόσιες δηλώσεις του υπήρξε ξεκάθαρος και για την ανάγκη κατάλληλης και σωστής προπαρασκευής των συνομιλιών και για την ευθύνη που έχουν τα Ηνωμένα Έθνη να ξεκαθαρίσουν τη βάση των συνομιλιών, αλλά και τις λύσεις του προβλήματος».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, «εδώ και τριάντα εννιά χρόνια η ευθύνη για την εκκρεμότητα του κυπριακού προβλήματος και το κλειδί για τη λύση του βρίσκονται στην Άγκυρα». Τώρα, σημείωσε, «η ευθύνη για τη σωστή συνέχιση της προσφοράς των καλών υπηρεσιών της Γραμματείας του ΟΗΕ και για την κατάλληλη προετοιμασία των συνομιλιών βρίσκεται στα χέρια του κ. Μπαν Κι Μουν και του κ. Ντάουνερ, καθώς και των λοιπών συνεργατών τους στη διαχείριση του κυπριακού».

«Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους», κατέληξε.

Ικανοποίηση ΔΗΚΟ για απελευθέρωση αιθέρων Ρωσίας – Κύπρου

Εξάλλου, ο κ. Βότσης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του ΔΗΚΟ για την υπογραφή συμφωνίας Ρωσίας – Κύπρου για απελευθέρωση των αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ των δύο χωρών.

Σημείωσε ακόμη ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί δείγμα μιας καλά σχεδιασμένης προσπάθειας για δημιουργία νέων δυνατοτήτων οικονομικής ανάπτυξης, ώστε να ξεπεραστούν το συντομότερο οι σκληρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Αναμένουμε, είπε τέλος, «ότι η απελευθέρωση των αιθέρων θα εφαρμοστεί και με άλλες χώρες, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα όσα ζητήματα αναφύονται σε σχέση με την έκδοση βιζών, ώστε περισσότεροι τουρίστες να μπορούν πιο εύκολα να μπορούν να πετάξουν στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα