ΔΗΚΟ: Να μην δεσμεύει η καταγραφή συγκλίσεων από τον ΟΗΕ

14:53 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι γενική διαπίστωση «τόσο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και από την Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών ότι υπάρχει πλήρης στασιμότητα και αδιέξοδο στο Κυπριακό», δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Φώτης Φωτίου.

«Κατά συνέπεια, θέλουμε να πιστεύουμε πως η σύσκεψη που γίνεται στα Ηνωμένα Έθνη έχει καθαρά υπηρεσιακό χαρακτήρα και πως η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών μελετά τις επόμενες κινήσεις της μετά τις προεδρικές εκλογές», είπε, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ «έχει

δηλώσει πολλές φορές ότι δεν αποδέχεται κωδικοποίηση των συγκλίσεων, που θα δημιουργεί δεσμεύσεις της δικής μας πλευράς».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι η όποια καταγραφή συγκλίσεων από τον ΟΗΕ δεν δεσμεύει τον όποιο επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Φωτίου είπε ότι αυτό το έγγραφο δεν πρέπει να δεσμεύει ούτε την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά ούτε τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιος κι αν είναι αυτός.

Οικονομία
———–
Όσον αφορά την οικονομία, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ είπε ότι θα ήταν πιο χρήσιμο και προς όφελος της Κύπρου, αν η Κυβέρνηση κοινοποιήσει στα πολιτικά κόμματα το τελικό κείμενο των προτάσεων που έχει αποστείλει στην Τρόικα και να ζητήσει τις τελικές τους απόψεις.

«Είναι η ώρα της συλλογικότητας, της συναίνεσης και της συνευθύνης, κυρίως στο κρίσιμο θέμα της οικονομίας. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να μην κάνει το ίδιο λάθος όπως πριν από λίγες μέρες», συμπλήρωσε.

Συνάντηση ΔΗΚΟ – ΠΑΣΥΞΕ
———————————

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου (ΠΑΣΥΞΕ), ο κ. Φωτίου είπε ότι στη σημερινή σύσκεψη με τον ΠΑΣΥΞΕ έχουν συζητηθεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην Κύπρο.

Ο τουρισμός, συνέχισε, είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της κυπριακής οικονομίας και πρόσθεσε ότι «δεν είναι τυχαίο που και η ίδια η Τρόικα στις προτάσεις της κάνει ιδιαίτερη αναφορά για τον τουρισμό και δίνει εισηγήσεις για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε αυτό τον τομέα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η οικονομία».

«Υπάρχουν τρόποι μέσα από κίνητρα, μέσα από πολεοδομικά και φορολογικά κίνητρα. Υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και υπάρχουν τρόποι ακόμα να κάνουμε το τουριστικό μας προϊόν πιο ελκυστικό. Αλλά πάνω απ’ όλα και πιο ανταγωνιστικό. Αυτά έχουν συζητηθεί σήμερα και το ΔΗΚΟ θα στηρίξει τις προσπάθειες των ξενοδόχων μας», συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, σε δηλώσεις του, αφού χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ «πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική», είπε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν θέματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, αλλά κυρίως επικεντρώθηκαν στον τομέα της ανάπτυξης.

«Πιστεύουμε ότι και σύμφωνα με την Τρόικα και τις απόψεις που έχουν τεθεί από την Τρόικα, ο τουρισμός αποτελεί ίσως μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες που μπορεί να προσδώσει την ανάπτυξη σ

Keywords
Τυχαία Θέματα