Δίκη για φόνο Χατζηκωστή: Συνεχίστηκε η αντεξέταση του Ευθυμίου

17:07 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Θωμά Ευθυμίου από τον συνήγορο υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ”Δίας” Αντη Χατζηκωστή.

Η υπεράσπιση επικέντρωσε σήμερα την αντεξέταση του μάρτυρα στις πληροφορίες που είχε λάβει η Αστυνομία από τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Γιώργο Ζαβράντωνα τόσο σε σχέση με το φονικό όπλο όσο και σε σχέση με το ενδεχόμενο ο Ανδρέας

Γρηγορίου να έκρυβε οπλισμό σε περιοχή στο Τσέρι.

Ο συνήγορος του Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, ρώτησε αρχικά τον μάρτυρα κατά πόσο υπάρχει οτιδήποτε καταγεγραμμένο σε σχέση με τα όσα του ανέφερε για την εμπλοκή του Αλέξη Μαυρομιχάλη, σε σχέση και με πληροφορίες μέλους της ΚΥΠ, ο τότε βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας με τον μάρτυρα να απαντά αρνητικά και να επαναλαμβάνει ότι το μέλος της ΚΥΠ Χρίστος Ιωάννου δεν έδωσε κατάθεση, επικαλούμενος λόγους ασφάλειας, συγκεκριμένα επειδή θα απειλείτο η ζωή του.

Ακολούθως ο κ. Πικής ρώτησε τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας γιατί η Αστυνομία δεν προέβη σε διερεύνηση της πληροφορίας που έλαβε από τους Μαυρομιχάλη και Ζαβράντωνα σε σχέση με την τοποθεσία όπου ήταν κρυμμένο το φονικό όπλο. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Πικής, η πληροφορία ήταν ότι το όπλο ήταν κάτω από ένα ”κιούγκι” στο Τσέρι και όχι κάπου στο Τσέρι.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η Αστυνομία δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, εξηγώντας πως δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία για την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν το ”κιούγκι” έτσι ώστε να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο για διερεύνηση. Διερωτήθηκε δε αν αυτό που ανέμενε η υπεράσπιση ήταν να ξεκινήσει η Αστυνομία μια τυχαία έρευνα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου είπε στον μάρτυρα ότι έγιναν έρευνες προς την κατεύθυνση του πελάτη, χωρίς ωστόσο να βρεθεί οπλισμός. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι όντως, παρά τις πληροφορίες, δεν βρέθηκε τίποτα.

Ο κ. Πικής είπε ότι ουδέποτε προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του πελάτη του ”έστω και για καταχώρηση αγωγής εναντίον του ενώπιον Δικαστηρίου”, με τον μάρτυρα να διερωτάται κατά πόσο, από τη στιγμή που στις 25 Δεκεμβρίου 2009 έγινε απόπειρα φόνου εναντίον του Ανδρέα Γρηγορίου, δεν θα έπρεπε η Αστυνομία να συνυπολογίσει όλες τις πληροφορίες που είχε για τον 1ο κατηγορούμενο και να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα για τυχόν εμπλοκή του.

Ακολούθως, ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον Θωμά Ευθυμίου αν τελικά αυτό που έγινε είναι ότι ο Ζαβράντωνας είπε στον Μαυρομιχάλη ότι το φονικό όπλο βρισκόταν, πριν από τον φόνο, κάτω από το ”κιούγκι” στο Τσέρι, και ο Μαυρομιχάλης κατάλαβε ότι ο Ζαβράντωνας είδε το όπλο μετά τον φόνο. Ο μάρτυρας εξήγησε ότι ο Μαυρομιχάλης αντλούσε πληροφορίες από τον Ζαβράντωνα και ο Ζαβράντωνας από τον Ανδρέα Γρηγορίου, και πως ό,τι ανέφερε στον Μαυρομιχάλη ο Ζαβράντωνας πιθανώς να του τα είπε ο 1ος κατηγορούμενος. ”Ο Ζαβράντωνας μας είχε πει ότι ο Μαυρομιχάλης τον πίεζε να του πει αν είδε

Keywords
Τυχαία Θέματα